Σήμα κινδύνου για άμεση ενίσχυση του Στόλου από πρώην και νυν Αρχηγό ΓΕΝ
Ο απερχόμενος Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης επεσήμανε ότι «η ενίσχυση του Στόλου είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη».
Σήμα κινδύνου για την άμεση ενίσχυση του Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού με στόχο να αυξηθεί η αποτρεπτική του ισχύς εξέπεμψαν ο πρώην και ο νέος Αρχηγός ΓΕΝ κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.
Ο απερχόμενος Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης επεσήμανε ότι «η ενίσχυση του Στόλου είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη».Και κάλεσε την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΠΝ όπως η αναβάθμιση των φρεγατών ΜΕΚΟ, η απόκτηση νέων φρεγατών, η πρόσκτηση τορπιλών, αντιμέτρων τορπιλών. Όλες οι απειλές σήμερα τόνισε ο κ. Τσούνης μπορούν να αποτραπούν με ισχυρό Ναυτικό.
Από την πλευρά του ο νέος Αρχηγός του ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης στην ίδια κατεύθυνση υπογράμμισε ότι είναι «αδήριτη ανάγκη η προώθηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων για να εξασφαλιστεί η αποτρεπτική ισχύς του Ναυτικού και της χώρας».
Οι απαιτήσεις -η περιφερειακή αστάθεια- αυξάνονται και σε συνδυασμό με τις ελλείψεις πόρων δοκιμαζουν τις αντοχές του ΠΝ, σημείωσε επίσης.
- Κασσελάκης: Το 2026 ας γίνει η χρονιά που θα σηκώσουμε ξανά το κεφάλι, που θα μιλήσουμε καθαρά
- Χιονίζει στα ορεινά της χώρας – Σε ποιες περιοχές το «έστρωσε»
- Στη Βιέννη αυτή την εποχή όλα είναι βαλς – Μέσα στην κουλτούρα των 450 χορών της πρωτεύουσας της Αυστρίας
- Φελίπε Λουίς: Ο αρχιτέκτονας της χρυσής σεζόν της Φλαμένγκο
- Ανδρουλάκης: Το 2026 τελειώνουν οι αυταπάτες για την Ελλάδα – Να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή
- Η εξαγγελία για Έλληνες διαιτητές στο Κύπελλο δεν δεσμεύει την ΚΕΔ


