Αναζωπυρώνεται η ένταση στο Ιράκ: Βομβαρδισμός στρατιωτικής βάσης των ΗΠΑ
Οι στρατιωτικές πηγές είπαν πως οι όλμοι έπεσαν στον διάδρομο της βάσης μέσα στη βάση, η οποία βρίσκεται 80 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.
Επτά όλμοι έπεσαν σήμερα μέσα στην αεροπορική βάση Μπάλαντ του Ιράκ, όπου σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ, και τέσσερις Ιρακινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από την επίθεση, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερ δύο στρατιωτικές πηγές.
Οι στρατιωτικές πηγές είπαν πως οι όλμοι έπεσαν στον διάδρομο της βάσης μέσα στη βάση, η οποία βρίσκεται 80 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης.
Πληροφορίες για τέσσερις ρουκέτες
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που έκανε λόγο, επικαλούμενο επίσης ιρακινές στρατιωτικές πηγές, για εκτόξευση τεσσάρων ρουκετών εναντίον της βάσης με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις Ιρακινοί στρατιώτες, σχεδόν το σύνολο των Αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονταν στη βάση έχουν αποχωρήσει από αυτήν έπειτα από την κλιμάκωση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ιράν.
Η πλειοψηφία των αμερικανικών στρατευμάτων αποσύρθηκαν από τη βάση εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων των ΗΠΑ-Ιράν τις τελευταίες εβδομάδες.
Στις 4 Ιανουαρίου, η βάση υπέστη πυραυλική επίθεση από ιρανικές δυνάμεις μετά από τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί.
Την περασμένη εβδομάδα, το κοινοβούλιο του Ιράκ υπερψήφισε την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα.
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
- Η Ρωσία στοχεύει να στρατολογήσει πάνω από 400.000 στρατιώτες το 2026
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]
- Μπαλωθιές στο Ηράκλειο: Αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε διπλανό σπίτι
