Ιταλία : Παραίτηση του υπουργού Φιοραμόντι λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης της δημόσιας παιδείας
Ο Φιοραμόντι είναι μέλος του Κινήματος Πέντε Αστέρων
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Κόντε, Λορέντσο Φιοραμόντι.
Η κίνησή του αυτή, όπως τόνισε, οφείλεται στα «σαφώς ανεπαρκή κονδύλια προς στήριξη της δημόσιας παιδείας που περιλαμβάνονται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020».
«Όταν πρόκειται για τα σχολεία και την επιστημονική έρευνα, απ’ ό,τι φαίνεται δεν μπορούν ποτέ να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι. Αλλά όταν υπάρχει η πολιτική βούληση για άλλους σκοπούς, εξασφαλίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ» τόνισε ο παραιτηθείς υπουργός.
Ο Φιοραμόντι είναι μέλος του Κινήματος Πέντε Αστέρων. Μετά την παραίτησή του από την κυβερνητική ομάδα, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, προτίθεται σύντομα να αποχωρήσει από τους «πεντάστερους» και να ιδρύσει μια νέα πολιτική δύναμη, η οποία αναμένεται πάντως να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.
Η κίνηση αυτή προσθέτει ένα ακόμη θέμα προς επίλυση στα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο.
Με πρώτο και κύριο τις πρόσφατες αποχωρήσεις τριών γερουσιαστών, οι οποίοι εγκατέλειψαν το κίνημα που ίδρυσε ο ηθοποιός Μπέπε Γκρίλο.
Ο Ντι Μάιο τούς κατηγόρησε για πολιτικό οπορτουνισμό και για ξεπούλημα κάθε ιδεώδους, αλλά ο Σαλβίνι έσπευσε να τους υπερασπιστεί και τόνισε ότι «στην πραγματικότητα οι πεντάστεροι είναι εκείνοι που δε σεβάστηκαν τις ιδέες και τις υποσχέσεις τους».
Τις ερχόμενες εβδομάδες δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις γερουσιαστών από την πολιτική δύναμη του Ντι Μάιο, με στόχο πάντα την ένταξη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Λέγκα.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- Power Providers Post February Electricity Tariffs
- Νορβηγία: Ο γιος της πριγκίπισσας του θρόνου συνελήφθη ξανά, λίγο πριν δικαστεί για βιασμό
- War Watch: Η αποτυχία του διεθνούς δικαίου μπροστά στη σύγχρονη βαρβαρότητα του πολέμου
- «Μιλάω με τη γυναίκα του τακτικά»: Ο Μιχάλης Αεράκης για την κατάσταση του Στάθη Μαντζώρου μετά το εγκεφαλικό
- Create the Next: Η Vitex εισέρχεται σε μια νέα εποχή ανάπτυξης με νέο λογότυπο και οπτική ταυτότητα από το G Design Studio
- Σισοκό: «Κλειδί για να έρθω η συνομιλία με τον Ράφα Μπενίτεθ» (vid)





