Ήχησαν σειρήνες στη Κω – Άσκηση για τσουνάμι [εικόνες]
Δεν έλειψαν τα τεχνικά προβλήματα...
Με τεχνικά προβλήματα πραγματοποιήθηκε, σήμερα, άσκηση για σεισμό και τσουνάμι στην Κω, με τους υπεύθυνους της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να τονίζουν ότι θα δρομολογηθεί η αντιμετώπισή τους.
Άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, στο νησί της Κω.
Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Tsunami Last Mile» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμμετείχαν μαθητές από δημοτικά σχολεία και από το Ιπποκράτειο Λύκειο της Κω.
Το σενάριο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, προέβλεπε σεισμό και στη συνέχεια προειδοποίηση για τσουνάμι, μέσω των πινακίδων έγκαιρης προειδοποίησης που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο νησί.
Στη διάρκεια της άσκησης διαπιστώθηκαν τεχνικά προβλήματα, με τον αξιολογητή Ανδρέα Αντωνάκο από την Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να δηλώνει ότι θα ακολουθήσει η έκθεση, προκειμένου να επιλυθούν.
Από την πλευρά του, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, παρατήρησε ότι αυτός είναι και ο λόγος των ασκήσεων, να καταγραφούν δηλαδή τα ενδεχόμενα προβλήματα και να αποφεύγεται η καλλιέργεια του φόβου στους κατοίκους, αλλά και στα παιδιά, καθώς όλοι πρέπει να είναι ενημερωμένοθ για το τι πρέπει να πράξουν σε μία τέτοια περίπτωση.
Δείτε το βίντεο από την άσκηση:
- Σκάνδαλο Grok: Αγωγή από ανήλικους που είδαν φωτογραφίες τους να ξεγυμνώνονται με το chatbot του Μασκ
- Κρήτη: Σοκάρει το κατηγορητήριο για τον θάνατο του μικρού Άγγελου – «Του έδιναν ηρεμιστικά για να μην αντιδρά»
- Tο χειρόγραφο μήνυμα που αποδίδεται στον Λαριτζανί μετά την είδησή του θανάτου του
- Ιταλός διαιτητής στο ΑΕΚ – Τσέλιε
- Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα δεν προτίθεται να εμπλακεί στον πόλεμο – Η ΕΕ οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων
- Ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας



