Σαλάτα με ρόκα, σταφύλι και μπλε τυρί
Όταν η πιπεράτη ρόκα συνδυάζεται με την γλυκειά γεύση του σταφυλιού
Προετοιμασία 15΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λευκό ξίδι
Αλάτι, πιπέρι
200 γρ. ρόκα
150 γρ. ρόγες σταφυλιού, κομμένες στα δύο
½ φλ. καρυδόψιχα
100 γρ. μπλε τυρί
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε σε ένα μικρό μπολ το ντρέσινγκ χτυπώντας το λάδι, το ξίδι και λίγο αλατοπίπερο με έναν αβγοδάρτη. Πλένουμε και στεγνώνουμε τη ρόκα. Τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τα σταφύλια. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα και βάζουμε από πάνω την καρυδόψιχα και το τυρί σπασμένο με τα χέρια μας σε μικρότερα κομμάτια.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Καμπότζη: Τουλάχιστον 6 άμαχοι νεκροί σε εχθροπραξίες στα σύνορα με την Ταϊλάνδη
- Ονδούρα: Ξανάρχισε η καταμέτρηση των ψήφων εν μέσω καταγγελιών για απάτη
- Ο Τραμπ απειλεί με επιπλέον δασμούς το Μεξικό εάν δεν φτάσει «αμέσως» περισσότερο νερό στο Τέξας
- Ιαπωνία: Τουλάχιστον 30 τραυματίες, τσουνάμι και ζημιές από τα 7,6 Ρίχτερ
- Βολιβία: 2 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους από σφαίρες
- Ο Μαμντάνι μετακομίζει από το ταπεινό δυάρι στην πολυτελή δημαρχιακή έπαυλη των 1.000 τ.μ.