Σαρλίζ Θερόν : «Ναι» στα βραβεία χωρίς διακρίσεις φύλου
Η ιδέα τελετών απονομής βραβείων, που θα είναι ουδέτερες ως προς το φύλο, αποκτά την στήριξη της σταρ του Χόλιγουντ Σαρλίζ Θερόν
Οι τελετές απονομής βραβείων ουδέτερες ως προς το φύλο κάποτε ακούγονταν σαν αποκύημα φαντασίας στο Χόλιγουντ. Τώρα, όμως, η ιδέα αποκτά στήριξη από μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς της κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως είναι η Σαρλίζ Θερόν.
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, Σαρλίζ Θέρον κλήθηκε πριν από την τελετή απονομής των Κινηματογραφικών Βραβείων του Χόλιγουντ (Hollywood Film Awards) να σχολιάσει αν πρέπει να εισαχθούν κατηγορίες βραβεύσεων ουδέτερες φύλου και απάντησε χαρακτηριστικά: «Ας ελπίσουμε σύντομα».
Η Σαρλίζ Θερόν τιμήθηκε στην φετινή απονομή των Κινηματογραφικών Βραβείων του Χόλιγουντ, με το βραβείο «Hollywood Career» για την επιτυχημένη της πορεία στην κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες τελετές απονομής βραβείων, όπως τα Grammys και MTV Movie and TV Awards, έχουν ήδη υιοθετήσει ουδετερότητα ως προς το φύλο και πλέον δεν απονέμουν βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερος Άνδρας ή Καλύτερη Γυναίκα.
Όταν η βρετανίδα ηθοποιός Έμμα Γουάτσον κέρδισε το πρώτο βραβείο MTV ουδέτερο φύλου το 2017, το παρέλαβε υπογραμμίζοντας στον λόγο της: «Η μόνη διάκριση πρέπει να είναι μεταξύ κάθε εξαιρετικής ερμηνείας».
Ωστόσο, η κατάργηση των βραβείων με φύλο εξακολουθεί να μην είναι εφικτή για περισσότερο παραδοσιακές τελετές απονομής βραβείων στο Χόλιγουντ, όπως των βραβείων Emmy και των βραβείων Όσκαρ.
- Αταμάν: «Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και το δεύτερο παιχνίδι»
- Μέλισσα κόντεψε να σκοτώσει γυναίκα στην Κρήτη – Την έσωσε η γειτόνισσα με ένεση αδρεναλίνης
- Κόρι Τζόσεφ: Ο x factor του game 1 έχει δαχτυλίδι ΝΒΑ
- Ένα παλικάρι από τις… λίμνες του Οντάριο
- Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 5-4: Παίζοντας μπάλα στο Λούβρο… (vid)
- Γιορτή σήμερα 29 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο






