Πέστο βασιλικού τζενοβέζε
Προτιμάμε πλατύφυλλο βασιλικό γιατί είναι περισσότερο αρωματικός (και πιο εύκολος στο… ξεφύλλισμα).
Προετοιμασία 15’
Υλικά (για 250-300 γρ. πέστο)
2 σκελίδες σκόρδου (αφαιρούμε τη φύτρα)
Λίγος ανθός αλατιού
1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο χωρίς λιπαντική ουσία σε αντικολλητικό τηγάνι
60 γρ. φύλλα βασιλικού (πλυμένα με κρύο νερό και στεγνωμένα καλά)
6 κ.σ. Parmigiano Reggiano ή Grana Padano φρεσκοτριμμένο
2 κ.σ. Pecorino φρεσκοτριμμένο
130 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Σε ένα μαρμάρινο γουδί, βάζουμε το σκόρδο με τον ανθό αλατιού.
Τα συνθλίβουμε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι συνεχίζοντας να συνθλίβουμε με το γουδοχέρι.
Βάζουμε και τα στεγνά φύλλα βασιλικού στο γουδί.
Τα συνθλίβουμε με συνεχόμενες περιστροφικές κινήσεις.
Προσθέτουμε και τα τριμμένα τυριά.
Μόλις ενσωματωθούν ρίχνουμε σιγά-σιγά το λάδι και ανακατεύουμε με το γουδοχέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το πέστο.
ΤΙΡ:
– Μπορούμε να παραλείψουμε τα τυριά και να τα προσθέσουμε λίγο προτού χρησιμοποιήσουμε το πέστο. Στην περίπτωση αυτή διατηρείται μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο, αν, αφαιρώντας την ποσότητα που θέλουμε, προσθέτουμε ελαιόλαδο ώστε να καλύπτει το πέστο.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Τα δεδομένα για Νικς και Αντετοκούνμπο – Το σενάριο για Λέικερς
- Τελετή παράδοσης-παραλαβής τεχνολογικού εξοπλισμού δωρεά του Kaizen Foundation – Γ. Κεφαλογιάννης
- Θέατρο Αθηνών: Δύο αιώνες ζωής και 70 χρόνια θεατρικής δράσης αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Taste Atlas Awards: Γεύση κορυφής για την Ελλάδα στις 100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου – Η φέτα, το ελαιόλαδο και τα δυνατά όπλα
- Νετανιάχου: Θα συναντηθεί με τον Τραμπ για τη Γάζα στις 29 Δεκεμβρίου
- Η μητσοτακική πτέρυγα επιτίθεται ευθέως στον Καραμανλή και οδηγεί τη ΝΔ σε εσωκομματική κρίση
