Πρόεδρος Ενωσης Ξενοδόχων για στέγαση προσφύγων : Θα βοηθήσουμε υπό όρους
Το αντίτιμο είναι 12 ευρώ ανά άτομο, αναφέρει ο Πρόεδρος.
Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για προσφορά κτιρίων και τουριστικών καταλυμάτων προς μίσθωση σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν άμεσα νέες θέσεις φιλοξενίας σχολίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.
Μιλώντας στον «Θέμα 104,6» ο κ. Τάσιος έκανε λόγο για «ένα μεγάλο εθνικό ζήτημα γιατί είναι πολλοί οι μετανάστες, οι παράτυποι, οι οικονομικοί, στο τέλος είναι πρόσφυγες από,τι φαίνεται. Οι νησιώτες μας πρέπει να νιώσουν καλύτερα και για αυτό χρειάζεται αποσυμφόρηση».
“Θέλουμε να βάλουμε πλάτη αλλά χρειάζεται και προσοχή”
Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει «να υπάρξει προσοχή γιατί ακόμα έχουμε σεζόν, υπάρχουν σημεία στην Ελλάδα που υπάρχουν ακόμα πληρότητες».
«Θέλουμε να βάλουμε πλάτη αλλά χρειάζεται και προσοχή για να μην χαλάσουμε το βασικό τουριστικό προϊόν.
Οταν κάποιος θα δει ότι εκεί που έχει κλείσει για την επόμενη χρονιά φιλοξενούνται παράτυποι μετανάστες, δεν θα έχει την ίδια διάθεση είτε να κάνει τελικά το ταξίδι, ή θα έχουμε μειωμένες προκρατήσεις», πρόσθεσε.
Το αντίτιμο είναι 12 ευρώ ανά άτομο
Αναφερόμενος στην πρόταση της κυβέρνησης για το αντίτιμο ανά μετανάστη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, είπε ότι αυτό είναι στα 12 ευρώ χωρίς διατροφή.
Στο ερώτημα πόσες κλίνες ζητήθηκαν, απάντησε ότι «γίνεται πρόσκληση προς τους συναδέλφους αν μπορούν να διαθέσουν τα ξενοδοχεία. Εκτιμώ ότι δύσκολα θα υπάρξει διάθεση κλινών κυρίως σε τουριστικές περιοχές και στον ημιορεινό όγκο, δεν μπορούν να είναι πάρα πολλές γιατί μιλάμε για μικρές μονάδες».
- Οι εξηγήσεις των Μπακς στο ΝΒΑ για τον Αντετοκούνμπο και η θέση του «Greek Freak» (pic)
- Ο πόλεμος στο Ιράν είναι κακός για τον πληθωρισμό, αλλά ακόμα χειρότερος για την ανάπτυξη
- «Καμία εμπλοκή μου » – Τι υποστηρίζει ο Μηταράκης για την επιδότηση κτηνοτρόφου στη Χίο
- Πέθανε η δημοσιογράφος του «Αθήνα 9,84» Ελένη Σούρδη σε ηλικία 54 ετών
- ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 93-90: Ανατροπή και νίκη με εντυπωσιακό 4ο δεκάλεπτο (vids)
- Τροχαίο στον Πειραιά – Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 17χρονος που παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο
- Συνάντηση Ερντογάν με Ζελένσκι, μια μέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν
- Περιστέρι Betsson – Κολοσσός Ρόδου 87-83: «Βλέπει» 4άδα μετά την 7η συνεχόμενη νίκη η ομάδα του Ξανθόπουλου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442