ΠΟΕΔΗΝ : Έκκληση στην κυβέρνηση για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά στα νοσοκομεία
Τη μεταφορά 11χρονου με βαρύ αυτισμό σε ειδική μονάδα από το «Αγλαΐα Κυριακού» όπου φιλοξενείται, απευθύνει η ΠΟΕΔΗΝ
Έκκληση στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας για μεταφορά σε ειδική μονάδα ενός 11χρονου που πάσχει από βαρύ αυτισμό και φιλοξενείται με εισαγγελική εντολή από τις 9 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι ο 11χρονος «είναι σε μόνιμη υπερδιέγερση, κινδυνεύει με αυτοτραυματισμό και αναστατώνονται νοσηλευόμενα παιδιά στη Β’ Παιδιατρική Πανεπιστημιακή κλινική όπου φιλοξενούνται».
Το νοσοκομείο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, του διέθεσε αποκλειστικές, αλλά όμως «η μία μετά την άλλη παραιτούνται, επειδή τραυματίζονταν από την επιθετικότητα του παιδιού». Προσθέτει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου κάνει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.
Να βρεθεί λύση για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά
Η Ομοσπονδία τονίζει ότι «έχει επανειλημμένως αναδείξει το μείζον κοινωνικό ζήτημα της φιλοξενίας των εγκαταλελειμμένων παιδιών με εισαγγελική εντολή στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται περί τα 50 παιδιά». Η ΠΟΕΔΗΝ καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να δώσουν λύση και για τον 11χρονο, αλλά και για τα άλλα 50 εγκαταλελειμμένα παιδιά.
- Λάρισα: Νεκρός 54χρονος – Έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας
- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ – Ομιλία Μητσοτάκη
- Πρόσωπο της χρονιάς για τους Financial Times ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia
- Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις, ο Πολ Ντέινο και η παρεξήγηση στο Instagram – Τρία Όσκαρ έβαλαν στη θέση τους τον Κουέντιν Ταραντίνο
- Σλοτ και Σαλάχ θα συναντηθούν για να αποφασίσουν το… μέλλον της Λίβερπουλ
- Κεντρικό ρόλο και αυξημένους πόρους για τις Περιφέρειες θέλει ο Νίκος Χαρδαλιάς



