Wrap με ξινομυζήθρα και ψητά λαχανικά
Εύκολο και θρεπτικό
Προετοιμασία 10′
Υλικά (για 4 μερίδες)
3-4 μανιτάρια, σε φέτες
1 κολοκυθάκι, σε ροδέλες
½ μελιτζάνα (μικρή), κομμένη σε μισοφέγγαρα
1 πιπεριά κόκκινη (ή κίτρινη), σε χοντρές φέτες κατά μήκος
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μπαλσάμικο
4 τορτίγιες ολικής άλεσης ή λευκές μεσαίου μεγέθους
180 γρ. ξινομυζήθρα τριμμένη με τα χέρια
1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
1-2 κ.σ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
Αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το λάδι και το μπαλσάμικο. Ανακατεύουμε με τα χέρια και τα αφήνουμε λίγο να μαριναριστούν. Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε τις τορτίγιες για λίγα δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά μέχρι να ζεσταθούν και να σχηματιστούν γραμμές. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε τα λαχανικά από τις δύο πλευρές μέχρι να σχηματιστούν γραμμές. Μπορούμε να τα ψήσουμε λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με τα γούστα μας.
Μοιράζουμε την ξινομυζήθρα στις τορτίγιες. Βάζουμε από πάνω τα λαχανικά σε στρώσεις, σε όλη την επιφάνεια της τορτίγιας. Ρίχνουμε από πάνω το κουκουνάρι και τον μαϊντανό, λίγο επιπλέον αλατοπίπερο και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- ΣΥΡΙΖΑ: Κυβερνητική αφωνία για τον δήμαρχο Φλώρινας – Η λογοκρισία και η πατριδοκαπηλία, καταφύγιο των ανιστόρητων και των υποκριτών
- «Το πλάνο που έχει η Σεβίλλη για να κρατήσει τον Βλαχοδήμο» (pic)
- Εργασιακά: Πώς οι άνω των 50 γίνονται οι ρυθμιστές των αγορών – Ποιοι κλάδοι κερδίζουν
- Σοκ στο Κόπα Άφρικα: Κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο ο τερματοφύλακας του Σουδάν, Μονγκέντ Ελνέελ! (vid)
- Ισραήλ: Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι του τομέα υψηλής τεχνολογίας επιδιώκουν να φύγουν στο εξωτερικό μετά τον πόλεμο
- Δεκέμβρης 1914: Όταν τα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου «σίγασαν» μέσα στις γιορτές

