ΗΠΑ: Πιθανή επανένταξη της Ρωσίας στην G7
Οι ηγέτες των χωρών της G7 είναι πιθανό να συζητήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο στη σύνοδο κορυφής τους αν θα δεχτούν και πάλι στους κόλπους τους τη Ρωσία, δήλωσε απόψε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Οι ηγέτες των χωρών της G7 είναι πιθανό να συζητήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο στη σύνοδο κορυφής τους αν θα δεχτούν και πάλι στους κόλπους τους τη Ρωσία, δήλωσε απόψε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.
Δεν πρόκειται όμως να υπάρξει κάποια ψηφοφορία για το θέμα αυτό, δεδομένου ότι η Ομάδα των πιο αναπτυγμένων βιομηχανικά χωρών λειτουργεί με βάση την ομοφωνία.
Την Τρίτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την υποστήριξή του στην επανένταξη της Ρωσίας στην Ομάδα και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να διεξαχθεί ψηφοφορία για να ληφθεί απόφαση.
Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ρωσία δεν έχει ζητήσει επισήμως να επανενταχθεί στην Ομάδα και πρόσθεσε ότι αυτό είναι απαραίτητο.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μπιαρίτς της Γαλλίας, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τους ηγέτες της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ινδίας και του Καναδά.
- Ιράν: Καταστρέψαμε πάνω από τα «δύο τρίτα» των ιρανικών εγκαταστάσεων παραγωγής πυραύλων, λένε οι ΗΠΑ
- Η επίσκεψη του Τραμπ στο Πεκίνο προγραμματίστηκε τελικά για τις 14 και 15 Μαΐου
- Αγιος Παντελεήμονας: 58χρονος μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο έπειτα από συμπλοκή με 46χρονο
- Ιράν: Απαγόρευση εισόδου επισκεπτών με ιρανικά διαβατήρια στην Αυστραλία, πλην ορισμένων εξαιρέσεων
- Αμυνα: Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο της ΕΕ για την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής
- Γάζα: Νεκρός 22χρονος Παλαιστίνιος και τραυματίες από ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό εκτοπισμένων







