Κωνσταντόπουλος για Κορκονέα – Η απόφαση είναι κατακριτέα και βγήκε με μεθοδεύσεις
«Γιατί αυτή η μεθοδευμένη μεταχείριση για μία δολοφονία με άμεσο δόλο;», αναρωτήθηκε
«Η μεταχείριση που του επιφύλαξε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας και στον Κορκονέα και στον Σαραλιώτη δεν υπηρετεί τις βασικές αρχές της αλήθειας», δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για «νομοθετικές παραβιάσεις του νόμου» και χαριστική μεταχείριση» οι οποίες στοχεύουν σε δύο πράγματα: πρώτον την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη και δεύτερον την αποφυλάκιση του Κορκονέα».
«Είναι πρόκληση», διαμαρτυρήθηκε, αναφέροντας όσα είχε πει και η έτερη συνήγορος της οικογένειας, Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με σκοπούμενη καθυστέρηση στην έκδοση της απόφασης, ώστε αυτή να βγει βάσει το νέου Ποινικού Κώδικα, αλλά και την αντικατάσταση εφέτη λόγω συνταξιοδότησης.
«Γιατί αυτή η μεθοδευμένη μεταχείριση για μία δολοφονία με άμεσο δόλο;», αναρωτήθηκε.
«Αυτή η απόφαση δεν πείθει κανέναν, είναι κατακριτέα, βγήκε με μεθοδεύσεις, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με αυτά τα οποία υπάρχουν τεκμηριωμένα στη δικογραφία. Θα έπρεπε ήδη να έχει παρέμβει ο Άρειος Πάγος», είπε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, που τόνισε πως «θα ζητήσουμε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αναίρεση».
«Θα την πάμε όπου μπορούμε σε όλα τα ανώτερα όργανα, πολύ περισσότερο επειδή αποτελεί τη νέα εφαρμογή των νέων κωδίκων», είπε ο συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου, που κατέληξε πως βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα προβλέπονται τουλάχιστον 15χρόνια για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, «και δεν έκαναν ούτε καν αυτό».
- Βίλατζ Λιμπερταδόρες: Πρώτο σφύριγμα στη Δαμάστα Ηρακλείου – Απόψε στο MEGA
- Μεγάλη Εικόνα: Έρχεται στις 16 Φεβρουαρίου με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ντόρα Μπακογιάννη
- Βρυξέλλες: Έφοδος της αστυνομίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Εν εξελίξει έρευνα για υπόθεση πώλησης ακινήτων
- Αποθέωση για τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (pics, vid)
- 28ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Τα 5 ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον από τη Γροιλανδία στον Καναδά
- Κραν Μοντανά: «Σκοτώσατε τον γιο μου, θα πληρώσετε» – Προπηλάκισαν τους ιδιοκτήτες του μοιραίου μπαρ

