Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κριστιάν Γκολομέεβ: Η συγκλονιστική ιστορία του

Κριστιάν Γκολομέεβ: Η συγκλονιστική ιστορία του

Ασημένιος έγινε ο Κριστιάν Γκολομέεβ  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Νότια Κορέα

Ασημένιος έγινε ο Κριστιάν Γκολομέεβ  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Νότια Κορέα.

Ο άνθρωπος που σήκωσε την ελληνική σημαία μετά την νίκη του, κατάφερε να προκριθεί σε τελικό στα 50 μέτρα ελεύθερο, και να πάρει και το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 21.45, για να μοιραστεί το βάθρο με τον Βραζιλιάνο Μπρούνο Φράτους, όντας και οι δύο πίσω από τον Αμερικανό Κάλεμπ Ντρέσελ, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 21.04 και νέο ρεκόρ αγώνων.

Ωστόσο η ζωή του δίμετρου αθλητή του Εθνικού αποδεικνύει ότι και οι επιδόσεις του σήμερα…ότι δηλάδή  πρέπει να βουτήξεις στα βαθιά για να τα καταφέρεις σε αυτή την ζωή.

Γεννήθηκε στις 4 Ιουλίου του 1993, στο Βέλινγκραντ της Βουλγαρίας, από την Κριστίνα και τον Τσβετάν, που ήταν από τους πλέον πετυχημένους κολυμβητές της χώρας.

Τη μητέρα του δεν τη γνώρισε, διότι εκείνη άφησε την τελευταία της πνοή κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Έτσι, ο Τσβετάν πήρε τον Κριστιάν και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του, τον Ιβάν και τον Νίκολα, και μετακόμισε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου πάλεψε για να προσφέρει μία καλύτερη ζωή στα παιδιά του.

Ο προπονητής κολύμβησης πατέρας του αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία, καθώς προσέφερε σημαντικό έργο στον τοπικό κολυμβητικό Όμιλο, ενώ ο μικρός του γιος άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στις πισίνες.

Δυστυχώς, η μοίρα ετοίμαζε και άλλο χτύπημα στον πρωταθλητή μας. Στην τρυφερή ηλικία των 17 ετών έχασε το μεγαλύτερο στήριγμά του, τον πατέρα του, έπειτα από οκτάμηνη μάχη με τη χειρότερη των ασθενειών.

View this post on Instagram

#bamaspeed #roadtorio #2016

A post shared by Kristian Gkolomeev (@kristian_gkolomeev) on

Δίπλα του σε κάθε προσπάθειά του ήταν και είναι η θεία και ο θείος του, οι οποίοι και τον στήριξαν όταν ο Κριστιάν αποφάσισε να εγκαταλείψει το Ηράκλειο και να μετακομίσει στον Πειραιά, όπου εντάχθηκε στο έμψυχο δυναμικό του Εθνικού.

Με καθοδηγητή τον προπονητή Άκη Οικονόμου, του ήρθε μια υποτροφία από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, όπου εκεί κατάφερε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο το επίπεδο προετοιμασίας του για τα πολύ ψηλά.

View this post on Instagram

#GoPro3+ #underwater

A post shared by Kristian Gkolomeev (@kristian_gkolomeev) on

Από το 2012 και την παρθενική του συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών ξεκίνησε για εκείνον η… «κατάρα» της τέταρτης θέσης.

Συνολικά, έφτασε κοντά στο μετάλλιο σε μεγάλες διοργανώσεις σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά ισάριθμες φορές είδε το βάθρο να μην έρχεται για λίγο (50 μ. ελεύθερο το 2012 και το 2016, 50 μ. πεταλούδα το 2018, 4×100μ. ελεύθερο και 4×100μ. μικτή ομαδική το 2016).

Ωστόσο, η κατάρα έσπασε πέρσι, όπου και κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στους Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, ενώ φέτος ανέβηκε ξανά στο σκαλί του βάθρου με το αργυρό μετάλλιο στην Γκουανγκζού.

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024