Ηράκλειο: Φωτιά απείλησε σπίτι και καλλιεργήσιμη έκταση
Δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής λόγω των ισχυρών ανέμων
Στις φλόγες τυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι έκταση στα νότια του Λέντα στο Ηράκλειο, πλησίον του χωριού Μιαμού του Δήμου Γόρτυνας.
Η φωτιά πλησίασε ένα σπίτι και καλλιεργήσιμη έκταση, ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να περιορίσουν τον κίνδυνο επέκτασης, παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και δυσκόλεψαν το έργο τους.
Το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά, ήταν ένα δύσβατο σημείο στο οποίο τα κλιμάκια της ΠΥ αδυνατούσαν να φτάσουν με οχήματα, όποτε τα πεζοπόρα τμήματα που έφτασαν, ανέλαβαν το κυρίως έργο της κατάσβεσης.
Πιο συγκεκριμένα, για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες έφτασαν 2 πεζοπόρα τμήματα, 10 οχήματα, 30 άνδρες και 4 αξιωματικοί της Π.Υ.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης η φωτιά έχει οριοθετηθεί και βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισραήλ: Νεκρός και τραυματίες σε πυραυλική επίθεση του Ιράν
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ελληνική ασπίδα και στην Τουρκία
- Η Bank of America θα καταβάλει 72,5 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει αγωγή κατηγόρων του Έπσταϊν
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την 34η αγωνιστική – Πού βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός (pic)
- Φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την IPO της SpaceX
- Γιορτή σήμερα 28 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο



