Θ. Πλεύρης: Δεν έχει ξανασυμβεί η κυβέρνηση να τάζει περισσότερα από την αντιπολίτευση
Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο στούντιο του One Talk ανάμεσα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνο Πλεύρη, τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη και τον Δημήτρη Μανιάτη.
Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο στούντιο του One Talk ανάμεσα στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνο Πλεύρη, τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη και τον Δημήτρη Μανιάτη.
Οι καλεσμένοι της εκπομπής σχολίασαν την επόμενη μέρα στο πολιτικό σκηνικό μετά την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και τον δρόμο προς τις εθνικές κάλπες στις 7 Ιουλίου.
Από την πλευρά του ο κ. Πλεύρης σχολιάζοντας την εξαιρετικά πολωμένη προεκλογική περίοδο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση είπε πως «ήταν μια προεκλογική περίοδος που η κυβέρνηση έταζε περισσότερα από την αντιπολίτευση, δεν έχει ξανασυμβεί αυτό». Συμπλήρωσε, δε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υπέρ των συνεργασιών, όμως θα πρέπει τα υπόλοιπα κόμματα να τοποθετηθούν, ενώ υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει πως με το ΚΙΝΑΛ «συμφωνούμε στα προβλήματα, όμως όχι στις λύσεις».
Στο πλαίσιο των συνεργασιών ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και στη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως «η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου απέδειξε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε» και συμπλήρωσε ότι σε αντίθεση «Τσίπρας – Καμμένος δεν είχαν καμία προγραμματική σύγκλιση» τη στιγμή που «ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπάθησαν να δημιουργήσουν καθεστώς». Τέλος, αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές είπε πως «επιθυμούμε και να κερδίσουμε, αλλά θέλουμε και αυτοδυναμία για να υπάρχει μια δυναμική».
Από την άλλη πλευρά ο κ. Κατρίνης είπε πως ο «ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μεγαλύτερος χορηγός της ΝΔ» ενώ συμπλήρωσε ότι στις κάλπες της 7ης Ιουλίου «οι πολίτες δεν πρέπει να τσιμπήσουν από τα ψευτοδιλήμματα Τσίπρα – Μητσοτάκη και να βρουν διέξοδο σε καθαρές προτάσεις του ΚΙΝΑΛ». Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την καθίζηση του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως ότι «είπε την αλήθεια στον λαό και το πλήρωσε».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.