
Die Welt: Αυξάνονται οι πιθανότητες της Mαργκρέτ Βέσταγκερ
«Οι πολιτικοί που διαγωνίζονται σε αυτή τη μάχη είναι ο κορυφαίος υποψήφιος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο ολλανδός Σοσιαλδημοκράτης και υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανς Τίμερμανς και η δανή Φιλελεύθερη Μαργκρέτ Βέσταγκερ, η οποία είναι και η επικρατέστερη» σημειώνει η εφημερίδα.
«Μόλις δύο ημέρες μετά το τέλος των ευρωπαϊκών εκλογών, οι ηγέτες των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις ανώτατες θέσεις της και πρώτα απ’ όλα για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα διαδεχθεί τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ» γράφει η γερμανική Die Welt.
«Η ΕΕ αντιμετωπίζει μια μάχη εξουσίας, η οποία ποτέ δεν ήταν τόσο πολύπλοκη. Οι πολιτικοί που διαγωνίζονται σε αυτή τη μάχη είναι ο κορυφαίος υποψήφιος του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, ο ολλανδός Σοσιαλδημοκράτης και υποψήφιος των Σοσιαλιστών Φρανς Τίμερμανς και η δανή Φιλελεύθερη Μαργκρέτ Βέσταγκερ, η οποία είναι και η επικρατέστερη, καθώς έλαβε και την υποστήριξη των Πρασίνων» γράφει η γερμανική εφημερίδα.
Ακόμη και ο δανός πρωθυπουργός Λάρς Λόκε Ράσμουσεν εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξή του στην Βέσταγκερ, αν και δεν είναι μέλος του κόμματός του. «Μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Κομισιόν, η Βέσταγκερ είναι η ισχυρότερη», τόνισε ο Ράσμουσεν.
- Ξεκάθαρος ο Σλοτ για την ήττα από την Παρί: «Ήμασταν τυχεροί που χάσαμε μόνο με 2-0»
- Το Πάσχα σε μια άλλη, παλιά Κρήτη: Μνήμες, έθιμα και μια κοινότητα δεμένη σαν οικογένεια
- Μαρούσι: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που μαχαίρωσε ανήλικο
- Η μεγάλη επιστροφή του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον μετά από 10 μήνες
- Μεξικό: Αδιανόητος καβγάς πάνω από φέρετρο – Ερωμένες διαπίστωσαν ότι έκλαιγαν τον ίδιο άντρα
- Πάσχα: Ήθη, έθιμα και δοξασίες στη δυτική Θεσσαλία τη Μεγάλη Πέμπτη – Το βάψιμο αυγών με κρεμμυδόφυλλα



