Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ζωή είναι κίνηση

Η ζωή είναι κίνηση

Υπεραθλητής δεν θα γίνω ποτέ σαν αυτούς που σε λίγες ημέρες θα εντυπωσιάσουν με τις επιδόσεις τους στη Μεσσηνία. Χειροκροτώ όμως την προσπάθειά τους και το σημαντικό μήνυμα που στέλνουν όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι: Η ζωή είναι κίνηση, η κίνηση φέρνει ζωή. Τόσο απλά και τόσο ουσιαστικά.

Eχουµε και λέµε:

1.900 μ. κολύμπι, 90 χλμ. ποδήλατο και 21,1 χλμ. τρέξιμο. Oλα αυτά συνεχόμενα, χωρίς ενδιάμεση διακοπή. Το τρίαθλο, ολυμπιακό άθλημα από το 2000, μου προκαλεί δέος. Με ξεπερνά. Επιβεβαιώνει πως γύρω μου ζουν και υπεράνθρωποι – αναφέρομαι βεβαίως σε εκείνους που ασχολούνται συστηματικά με το σπορ. Αγύμναστος δεν είμαι. Και τη γυμναστική μου την κάνω, και μπορώ να περηφανευτώ για τις επιδόσεις μου στην πεζοπορία.

Ως εκεί. Με το τρέξιμο ποτέ δεν τα κατάφερα. Είμαι τουλάχιστον σε καλύτερη (πολύ καλύτερη) φυσική κατάσταση από πολλούς φίλους μου. Να τους ζητήσω συγγνώμη που τους «δίνω» έτσι αλύπητα, αλλά δεν μπορώ να μην το πω: Η μοναδική «δραστηριότητα» από τον «Ironman» – τον διάσημο αγώνα τριάθλου που ξεκίνησε το 1978 στη Χαβάη και εφέτος θα πραγματοποιηθεί μεταξύ άλλων και στη Μεσσηνία – στην οποία θα μπορούσαν να επιδοθούν με επιτυχία οι περισσότεροι φίλοι μου είναι η διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο «Costa Navarino», όπου θα φιλοξενηθούν κάποιοι από τους συμμετέχοντες. Ηλιοθεραπεία, καφεδάκι και μάσα, αυτό είναι το δικό τους τρίαθλο. Γεννημένοι πρωταθλητές!

Γνωρίζω όμως και τρεις σκληρούς τύπους που θα συμμετάσχουν στο πραγματικό τρίαθλο. Προχθές μου είπε ένας συνάδελφος πως θα πάρουν μέρος και δύο δικοί του φίλοι. Κάτι τρέχει; Διαβάζοντας και πως η ανταπόκριση όχι μόνο των ξένων αλλά και των Ελλήνων ήταν τεράστια, δεν μπόρεσα να μη σκεφτώ πως τελικά, ναι, οι καιροί αλλάζουν. Αλλάζουν ακόμη και στην αρκετά νωθρή και αγύμναστη πατρίδα μας. Μπορεί να παραμένουμε διαχρονικοί λάτρεις της καθιστικής γυμναστικής με τον φραπέ στο ένα χέρι και το τσιγάρο στο άλλο, όλο όμως και περισσότεροι αρχίζουν να σηκώνονται από τις καρέκλες, να φοράνε τα αθλητικά τους και να παίρνουν τους δρόμους, τα βουνά, έστω τους διαδρόμους στα γυμναστήρια. Και τι καλά που κάνουν!

Eτσι και τώρα μαθαίνω πως ανάμεσα στους 1.500 ηρωικούς άνδρες και γυναίκες που θα πάρουν μέρος στο «Ironman 70.3 Greece Peloponnese» (την Κυριακή 14/4) υπάρχουν από συνταξιούχοι και πολύτεκνες μητέρες έως άτομα με ειδικές ανάγκες. Πώς να μην τους θαυμάσεις όλους αυτούς;

Από τότε που καθιέρωσα την ήπια μεν αλλά καθημερινή άσκηση, είδα οφέλη που πραγματικά δεν τα περίμενα. Για αυτόν τον λόγο έκτοτε προτείνω σε όλους να μετριάσουν τις ώρες της ξάπλας και να γυμναστούν με πρόγραμμα. Υπεραθλητής δεν θα γίνω ποτέ σαν αυτούς που σε λίγες ημέρες θα εντυπωσιάσουν με τις επιδόσεις τους στη Μεσσηνία. Χειροκροτώ όμως την προσπάθειά τους και το σημαντικό μήνυμα που στέλνουν όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι: Η ζωή είναι κίνηση, η κίνηση φέρνει ζωή. Τόσο απλά και τόσο ουσιαστικά.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024