Βενεζουέλα: Σε σαμποτάζ αποδίδει τα μπλακ-άουτ η κυβέρνηση
Στόχος τεσσάρων διαφορετικών επιθέσεων ανάμεσα στις 7 και τις 25 Μαρτίου αποτέλεσε η κρατική εταιρεία ενέργειας, σύμφωνα όσα υποστήριξε ο υπουργός Πληροφοριών, Χόρσε Ροντρίγκες
Στόχος τεσσάρων διαφορετικών επιθέσεων ανάμεσα στις 7 και τις 25 Μαρτίου αποτέλεσε η κρατική εταιρεία ενέργειας, σύμφωνα όσα υποστήριξε ο υπουργός Πληροφοριών, Χόρσε Ροντρίγκες.
Αναφερόμενος στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά μπλακ-άουτ, είπε πως «από τις 7 Μαρτίου, τέσσερις μεγάλες επιθέσεις εκτελέστηκαν εναντίον της εθνικής ενεργειακής εταιρείας».
Κατά τον ίδιο, οι επιθέσεις έλαβαν χώρα στις 7, 9, 11 και 25 Μαρτίου, όταν και συνέβη η δεύτερη εκτεταμένη διακοπή ηλεκτροδότησης.
Ο Ροντρίγκεζ, βέβαια, διαβεβαίωσε ότι κατόπιν δύο ημερών, η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί στην πλειονότητα των περιοχών της χώρας.
«Μπορούμε να πούμε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα έχει επιστρέψει στα σπίτια της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η μάχη συνεχίζεται» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια στιγμή, ο Εισαγγελέας της Βενεζουέλας, Ταρέκ Γουίλιαμ Σάαμπ, ανακοίνωσε την έναρξη ειδικής έρευνας για το περιστατικό.
Μία από τις πιθανές αιτίες του μπλακ-άουτ φέρεται να είναι «ο πυροβολισμός από μακρινή απόσταση, με στόχο την πρόκληση φθορών στον εξοπλισμό» και προβλημάτων στη λειτουργία του ενεργειακού σταθμού Γκούρι.
Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Μαρτίου σημειώθηκε η πρώτη εκτεταμένη διακοπή ηλεκτροδότησης, η οποία άφησε τουλάχιστον 30 εκατ. κατοίκους χωρίς πρόσβαση σε ρεύμα, νερό και ιατρική περίθαλψη.
Ο εθνικός πάροχος ηλεκτροδότησης κατήγγειλε ότι το μπλακ-άουτ ήταν αποτέλεσμα «σαμποτάζ» στον υδροηλεκτρικό σταθμό του Γκούρι. Ο Μαδούρο επέρριψε, μάλιστα, την ευθύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Ουάσιγκτον να απορρίπτει κάθε εμπλοκή στο περιστατικό.
- Επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη από το Ντουμπάι o Γιασικεβίτσιους
- Το Ισραήλ χρησιμοποιεί φορτηγά πλοία στη διαδρομή Λεμεσός-Χάιφα για τον επαναπατρισμό γιατρών
- Δένουν κάβους τα πλοία την Πέμπτη, 5 Μαρτίου – 24ωρη απεργία από την ΠΝΟ
- Παναθηναϊκός: Ελληνικό ντουέτο με Τσάπρα και Τσαντίλα
- Streaming-μαμούθ: Paramount+ και HBO Max ενώνονται σε μία πλατφόρμα μετά το mega-deal των 110 δισ.
- Φινλανδία και Βέλγιο τάσσονται υπέρ του μαροκινού σχεδίου αυτονομίας της Δυτικής Σαχάρας





