Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. κατά την διάρκεια τόσο της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, όσο και της στρατιωτικής στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου.

Οι Αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, κάποιοι να θελήσουν να προκαλέσουν ένταση και επεισόδια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους για δυναμικές αποδοκιμασίες από εκείνες που καταγράφησαν πρόσφατα σε βάρος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά σε Κιλκίς και Βέροια.

Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες πέρα από Θεσσαλονίκη και Αττική, ιδιαίτερα επίφοβες για επεισόδια είναι η Πέλλα, η Κατερίνη, η Βέροια, η Έδεσσα και τα Γιαννιτσά.

Στην Αθήνα περίπου 850 αστυνομικοί θα διατεθούν για την υλοποίηση του σχεδίου ααφαλείας που αφορά στη μαθητική παρέλαση και 1.600 για εκείνο της στρατιωτικής.

Οι αστυνομικοί θα προέρχονται από δυνάμεις τάξης, ασφαλείας, τροχαίας και ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις θα τοποθετηθούν σε χωρισμένους τομείς και παράλληλα ακτίνες κατά μήκος της διαδρομής παρέλασης.

Η εξέδρα των επισήμων θα είναι σε κλοιό ασφαλείας για την αποτροπή τυχόν απειλητικών κινήσεων σε βάρος στελεχών της Κυβέρνησης και άλλων επισήμων. Ενισχυμένα θα είναι και τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την Μητρόπολη Αθηνών όπου θα γίνει η δοξολογία.