Συνάντηση Μπολσονάρου με Τραμπ στην Ουάσιγκτον
Στις ΗΠΑ έφθασε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου όπου θα κάνει μια επίσημη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, για να επικυρωθεί η συμμαχία τους, να τονωθούν οι διμερείς δεσμοί στο πεδίο του εμπορίου και για να κλιμακωθεί η πίεση που αρκείται στην κυβέρνηση του σοσιαλιστή ηγέτη της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
Στις ΗΠΑ έφθασε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου όπου θα κάνει μια επίσημη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τον αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, για να επικυρωθεί η συμμαχία τους, να τονωθούν οι διμερείς δεσμοί στο πεδίο του εμπορίου και για να κλιμακωθεί η πίεση που αρκείται στην κυβέρνηση του σοσιαλιστή ηγέτη της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.
Αφού αναχώρησε από μια στρατιωτική βάση στην Μπραζίλια την Κυριακή, ο Μπολσονάρου προσγειώθηκε στις 15:40 τοπική ώρα (21:40 ώρα Ελλάδας) στην αεροπορική βάση Άντριους, κοντά στην Ουάσινγκτον.
Ο Μπολσονάρου συνοδεύεται από έξι υπουργούς, ανάμεσά τους τον υπουργό Εξωτερικών Ερνέστου Αραούζου, τον υπουργό Δικαιοσύνης Σέρζου Μόρου και τον υπουργό Οικονομίας Πάουλου Γκέτζις.
Αυτό είναι το πρώτο ταξίδι που κάνει ο Μπολσονάρου στο εξωτερικό για μια διμερή συνάντηση αφότου ο ακροδεξιός πολιτικός ανέλαβε τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου. Τον πρώτο μήνα της θητείας του, είχε πάρει μέρος στο διεθνές οικονομικό φόρουμ του Νταβός (Ελβετία).
Ο Εντουάρντου Μπολσονάρου, γιος του προέδρου και ομοσπονδιακός βουλευτής, που έπαιξε ρόλο στην επαναπροσέγγιση ανάμεσα στην Μπραζίλια και την αμερικανική υπερσυντηρητική δεξιά, βρίσκεται επίσης στην αμερικανική πρωτεύουσα.
«Για πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, ένας πρόεδρος της Βραζιλίας που δεν είναι αντιαμερικανός πάει στην Ουάσινγκτον», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους-γίγαντα της Λατινικής Αμερικής μέσω Twitter. «Αυτή είναι η απαρχή μιας συμμαχίας για την ελευθερία και την ευημερία», κάτι «που πάντοτε επιθυμούσαν οι Βραζιλιάνοι», πρόσθεσε.
Ο Μπολσονάρου θα συναντηθεί με τον Τραμπ αύριο Τρίτη. Νωρίτερα, θα έχει επίσης μια συνάντηση με τον Λουίς Αλμάγκρο, γενικό γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, που έχει έδρα την Ουάσινγκτον.
Περίπου 50 άνθρωποι διαδήλωσαν νωρίτερα χθες Κυριακή μπροστά στον Λευκό Οίκο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του ακροδεξιού βραζιλιάνου προέδρου, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Μπολσονάρου δολοφόνε» και «Λευτεριά στον Λούλα» — τον πρώην πρόεδρο (2003-2010) Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, που εκτίει ποινή κάθειρξης για διαφθορά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Σκηνές πανικού μετά την επίθεση με χημικά σε αγρότες στα «Πράσινα Φανάρια» – Δείτε βίντεο
- «Σε οικονομική ασφυξία οι δήμοι» – 24ωρη απεργία προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ
- Ανακαλείται μη ασφαλές τρόφιμο από τον ΕΦΕΤ
- Τα δεδομένα για τον Ντε Κολό – Το χαμηλό buy out και οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του με τη Βιλερμπάν
- Μαρδοχαίος Φριζής: «Εμπρός!» ήταν το σύνθημά του
- Η Netflix εξαγόρασε το μεγαλύτερο τμήμα της Warner για 72 δισ. δολάρια







