«Μια παράταση στην περίοδο διαπραγματεύσεων για το Brexit θα μπορούσε να δώσει τον έλεγχο της όλης διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», προειδοποίησε η Τερέζα Μέι, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίσιμη ψηφοφορία στη βουλή των Κοινοτήτων για τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός «κουβαλάει» ήδη τη βαριά πρώτη ήττα της πρώτης ψηφοφορίας του Ιανουαρίου.

Οι βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν αργότερα επί της συμφωνίας Μέι- Βρυξελλών. Αν η συμφωνία απορριφθεί, τότε θα τους δοθεί η ευκαιρία να ψηφίσουν αύριο, εάν η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία και την Πέμπτη εάν θα επιδιώξουν να δοθεί παράταση στο Brexit.

«Δεν θα αλλάξει τον διάλογο ή τα ερωτήματα που πρέπει να διευθετηθούν, απλά θα δώσει τον έλεγχο στην Ευρωπαϊκή Ένωση» επεσήμανε η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον του κοινοβουλίου, αναφερόμενη στο σενάριο της παράτασης.

«Εκείνοι θα αποφασίσουν το διάστημα της παράτασης που θα προσφέρουν, κάτι που σημαίνει ότι ίσως να μην πάρουμε ό,τι ζητήσαμε.Θα μπορούσαΝ να επιβάλουν και τις προϋποθέσεις», ανέφερε η Μέι και συνέχισε:

«Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι θα προχωρήσουμε σε ένα Brexit, το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες εκείνων που ψήφισαν υπέρ της εξόδου ή ακόμη και να προχωρήσουμε σε δεύτερο δημοψήφισμα».

Ο εκπρόσωπος τύπου της Βρετανίδας πρωθυπουργού σημείωσε ότι η Μέι πιστεύει πως μπορεί να κερδίσει την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο και στην περίπτωση που αυτό δεν γίνει, τότε η κυβέρνησή της θα καθορίσει τί θα συμβεί στη συνέχεια. «Είναι απόλυτα επικεντρωμένη στη νίκη» είπε ο εκπρόσωπος τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ