Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ΕΕ αναμένει την αντίδραση των βουλευτών στη συμφωνία με τη Μέι

Η ΕΕ αναμένει την αντίδραση των βουλευτών στη συμφωνία με τη Μέι

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ευελπιστεί ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα υποστηρίξει τη συμφωνία που κλείστηκε με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ως προς την αποχώρησή του αλλά δεν είναι βέβαιη.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ευελπιστεί ότι η Βουλή των Κοινοτήτων θα υποστηρίξει τη συμφωνία που κλείστηκε με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ως προς την αποχώρησή του αλλά δεν είναι βέβαιη, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην Ενωση.

Η επισήμανση έγινε μετά τη δήλωση υπουργού της Τερέζας Μέι, ο οποίος ανέφερε ότι το Λονδίνο εξασφάλισε νομικά δεσμευτικές αλλαγές ως προς το λεγόμενο backstop, τον μηχανισμό ασφαλείας για να αποφευχθούν τα σκληρά σύνορα ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία.

Η Συμφωνία Αποχώρησης ΕΕ-ΗΒ έχει ήδη απορριφθεί — με μεγάλη διαφορά — στην πρώτη ψηφοφορία επ’ αυτής από τη βρετανική εθνική αντιπροσωπεία.

«Ελπίζουμε χωρίς να έχουμε εγγυήσεις»

Η τροποποίηση της συμφωνίας «θα είναι άχρηστη εάν δεν φέρει τις ψήφους που λείπουν», σχολίασε ευρωπαίος διπλωμάτης που παρακολουθεί στενά τη διαδικασία του Brexit, μετά τη δήλωση του Ντέιβιντ Λίντινγκτον, υπουργού της βρετανικής κυβέρνησης, ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων περί προόδου στις συνομιλίες της Μέι με αξιωματούχους της ΕΕ στο Στρασβούργο το βράδυ της Δευτέρας.

«Και αυτό σημαίνει για άλλη μια φορά ότι ελπίζουμε χωρίς να έχουμε οποιεσδήποτε εγγυήσεις», πρόσθεσε ο ίδιος διπλωμάτης.

Δεύτερος ευρωπαίος διπλωμάτης, αναφερόμενος στις αλλαγές στη Συμφωνία Αποχώρησης, ανέφερε: «ας ελπίσουμε ότι θα είναι αρκετές για το κοινοβούλιο του ΗΒ».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024