Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιούνκερ : Δεν υπάρχει εναλλακτική μετά τη νέα συμφωνία

Γιούνκερ : Δεν υπάρχει εναλλακτική μετά τη νέα συμφωνία

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε ότι η μοναδική εναλλακτική στη συμφωνία που κλείστηκε για το Brexit με το Λονδίνο είναι να μη γίνει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προειδοποίησε ότι η μοναδική εναλλακτική στη συμφωνία που κλείστηκε για το Brexit με το Λονδίνο είναι να μη γίνει η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τοποθετούμενος στην κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι στο Στρασβούργο μετά τις διαπραγματεύσεις της ύστατης στιγμής, στις οποίες δόθηκαν νέες, νομικά δεσμευτικές εγγυήσεις για τα σύνορα από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο.

«Είτε αυτή η συμφωνία θα εφαρμοστεί, ή το Μπρέξιτ μπορεί να μη γίνει καθόλου», δήλωσε ο Γιούνκερ έχοντας στο πλευρό του τη Μέι, με την οποία συναίνεσαν το βράδυ της Δευτέρας να υπάρξουν τροποποιήσεις στη συμφωνία για το διαζύγιο.

Γιούνκερ: Θετική η Ιρλανδία

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ είναι έτοιμος να δώσει το πράσινο φως στις αλλαγές που συμφωνήθηκαν, πρόσθεσε ο Γιούνκερ.

«Ο πρωθυπουργός (Βαράντκαρ) είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει αυτή την προσέγγιση, ώστε να υπάρξει συνολική συμφωνία», σημείωσε και διαβεβαίωσε πως βρίσκεται σε «μόνιμη επαφή» με τον επικεφαλής της ιρλανδικής κυβέρνησης.

Εξάλλου, νωρίτερα, ο Γιούνκερ τόνισε σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι εάν η Βρετανία δεν έχει κλείσει συμφωνία για την αποχώρησή της από την ΕΕ πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών (23 – 26 Μαΐου), τότε θα είναι νομικά υποχρεωμένη να διεξαγάγει και εκείνη εκλογές για την ανάδειξη μελών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο Γιούνκερ ανέφερε, μετά τη νέα συμφωνία που έκλεισε για το Μπρέξιτ με τη Μέι, ότι «η αποχώρηση του ΗΒ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν τις ευρωεκλογές» και συμπλήρωσε: «Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ενωση ως τότε, θα είναι νομικά υποχρεωμένο να διεξαγάγει τις εκλογές αυτές».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024