Πέθανε ο εμβληματικός Αλέκος Σπανουδάκης
Ο Αλέκος Σπανουδάκης που διετέλεσε αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού που κέρδισε το πρώτο πρωτάθλημα στην Ιστορία του τμήματος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.
Ημέρα πένθους για τον μπασκετικό (και όχι μόνο) Ολυμπιακό. Ανήμερα των 94ων γενεθλίων του Συλλόγου, μία από τις εμβληματικές μορφές του τμήματος μπάσκετ, ο Αλέκος Σπανουδάκης, απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών.
Ο Σπανουδάκης ήταν ο αρχηγός αλλά και ο ηγέτης της ομάδας που κατέκτησε τα δύο πρώτα πρωταθλήματα μπάσκετ το 1949 και το 1960, ενώ ήταν και 28 φορές διεθνής με την Εθνική, όντας παρών στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου το 1949 στο Κάιρο.
Ήταν ένας από τους πρωτοπόρους μπασκετμπολίστες της εποχής του και θεωρείται ο πρώτος Ευρωπαίος που εισήγαγε το jump shoot ως τρόπο σκοραρίσματος.
Ακόμα και όταν τελείωσε η αθλητική του καριέρα, ο Σπανουδάκης προσέφερε από άλλα πόστα στην αγαπημένη του ομάδα. Στο διάστημα μάλιστα που διετέλεσε προπονητής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού, ανακάλυψε και προώθησε τον 10χρονο τότε Γιώργο Σιγάλα, τον μετέπειτα αρχηγό της ομάδας τη χρυσή δεκαετία του ’90.
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
- Βόρεια Μακεδονία: Επιτέθηκαν στην πρεσβεία της Βουλγαρίας στα Σκόπια – Εντονη αντίδραση της Σόφιας
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
