Το ενδεχόμενο συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και Εκκλησίας στο ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών φαίνεται να απομακρύνεται, καθώς οι τελευταίοι δε δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν, δεδομένου μάλιστα ότι έρχονται σύντομα και εκλογές.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ι.Σ.Κ.Ε. (Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος), πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, δήλωσε ότι η απόφαση των κληρικών, ενόψει και της σύγκλησης της Ιεραρχίας, είναι να παραμείνει η μισθοδοσία του κλήρου στο Δημόσιο.

«Ολοκληρώθηκε η τακτική μας συνέλευση. Όσον αφορά το θέμα της μισθοδοσίας, εμμένουμε στις θέσεις μας και στις αποφάσεις μας.  Δε θα κάνουμε πίσω σε καμία περίπτωση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς δε ο π. Κωνσταντίνου για τις περαιτέρω αντιδράσεις των κληρικών σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να προβεί σε μονομερείς ενέργειες, δήλωσε με νόημα:  «Υπάρχουν και οι ειρηνικές κινητοποιήσεις και έρχονται και εκλογές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέλευση έλαβε μέρος και ο νομικός σύμβουλος του ΙΣΚΕ Αλέξης Μητρόπουλος.

Έτσι, αναμένονται τώρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφενός η σύγκληση της Ιεραρχίας και αφετέρου η επόμενη κίνηση από κυβερνητικής πλευράς.