Βουλή: Συνεχίζεται η συζήτηση για τη Συνταγματική αναθεώρηση
Η πρώτη ημέρα στιγματίστηκε από τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το άρθρο 32 που αφορά την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής
Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα στη Βουλή η συζήτηση για τη Συνταγματική αναθεώρηση που ξεκίνησε χθες, εν μέσω έντασης μεταξύ κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης μετά τους τακτικισμούς του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με το άρθρο 32 που αφορά την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής.
Η πρώτη ημέρα στιγματίστηκε από τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το επίμαχο άρθρο. Ειδικότερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος μόλις έγινε γνωστό ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει το άρθρο 32 που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί ορισμένοι βουλευτές του κόμματος να απέχουν από τη δεύτερη ψηφοφορία που θα ακολουθήσει σε ένα περίπου μήνα.
Η ΝΔ έσπευσε να χαρακτηρίσει τις δηλώσεις Κατρούγκαλου ως «μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού» με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών να αναγκάζεται να επανέλθει λίγο αργότερα και να μιλά για διαστρέβλωση των δηλώσεών του.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.