Επιπλέον κίνητρα αναζητούνται για την προσέλκυση γιατρών σε νησιά και άγονες περιοχές
Νέα δέσμη κινήτρων, πέραν αυτών που έχουν ήδη δοθεί αναζητεί το υπουργείο Υγείας για την προσέλκυση ειδικευμένων γιατρών στα ΚΥ και τα νοσοκομεία των άγονων και νησιωτικών περιοχών, της χώρας.
Νέα δέσμη κινήτρων, πέραν αυτών που έχουν ήδη δοθεί αναζητεί το υπουργείο Υγείας για την προσέλκυση ειδικευμένων γιατρών στα ΚΥ και τα νοσοκομεία των άγονων και νησιωτικών περιοχών, της χώρας.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αναγνωρίζοντας τη δυσκολία πλήρους κάλυψης των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού στις δημόσιες δομές των άγονων και νησιωτικών περιοχών -πέρα από το επίδομα 400 ευρώ σε αγροτικούς γιατρούς που υπηρετούν σε περισσότερα από 400 άγονα περιφερειακά ιατρεία, προσαύξηση της προϋπηρεσίας, υποχρεωτική μετάθεση μετά από 5ετή θητεία σε δομή του ΕΣΥ, που είναι σε καθεστώς άγονου Α’ κ.α., προσανατολίζεται στη θέσπιση επιπλέον κινήτρων.
Για τον λόγο αυτό, ζητεί μια τεκμηριωμένη εισήγηση από ομάδα εργασίας που συστήνεται άμεσα.
«Η ομάδα αυτή θα διευκολύνει τη θεσμοθέτηση ενός πλέγματος επιπλέον οικονομικών-επιστημονικών- βαθμολογικών κινήτρων προσέλκυσης γιατρών και θα συμβάλει στο αναγκαίο αίσθημα «υγειονομικής ασφάλειας» των τοπικών κοινωνιών στα δυσπρόσιτα, ορεινά και νησιωτικά μέρη» αναφέρει το υπουργείο Υγείας.
- Κρήτη: Κινητοποίηση στο Ρέθυμνο από αγρότες και κτηνοτρόφους – Μοίρασαν κρεατόσουπα στους πολίτες
- Αηδία κι απόλαυση – Το ελβετικό τυρί που μυρίζει σαν βρώμικη κάλτσα και λατρεύεται τις γιορτές
- Πολλές ημερομηνίες, μία Πρωτοχρονιά – Πώς και πότε γιορτάζουν την αλλαγή του χρόνου ανά τον κόσμο
- Προπονητής Μπράιτον για Κωστούλα: «Είμαι ικανοποιημένος με την εξέλιξή του»
- Νέα Υόρκη: Ακραία χιονοθύελλα «σαρώνει» την πόλη – Πάνω από 1.600 ακυρώσεις πτήσεων, προβλήματα στους δρόμους
- Ναυάγιο τουριστικού σκάφους στην Ινδονησία: Αγνοείται τετραμελής οικογένεια από την Ισπανία
