Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «πραιτωριανοί» του ΣΥΡΙΖΑ, οι έλεγχοι για τη σημαία και η καθεστωτική νοοτροπία

Οι «πραιτωριανοί» του ΣΥΡΙΖΑ, οι έλεγχοι για τη σημαία και η καθεστωτική νοοτροπία

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά γιατί το «καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ» γύρισε την Ελλάδα δεκαετίες πίσω και απέδειξε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά, τα ανοικτά κόμματα που δεν έχουν ανάγκη από ΜΑΤ, κομματικούς πραίτορες και ελέγχους πολιτών που κρατούν σημαίες

Ηταν μια «αποστειρωμένη» συγκέντρωση. Απολύτως ελεγχόμενη για το ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει και πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη ώστε να μην τσαλακωθεί το προφίλ του πρωθυπουργού. Ηταν η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη όπου μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας για τη Μακεδονία, καταδικάζοντας τους εθνικισμούς κι επιχειρώντας να πείσει τους πολίτες ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι η πιο έντιμη και χρήσιμη λύση για τη χώρα.

Όλα αυτά τα ζήσαμε εκείνη την Παρασκευή πριν από 10 ημέρες. Είδαμε ακόμη και πώς ένας «τολμηρός» προσπάθησε να τραγουδήσει το «Μακεδονία ξακουστή» και τον πήγαν «καροτσάκι» έξω από το κλειστό με τον Τσίπρα να φωνάζει για το πόσο δημοκρατικές είναι οι διαδικασίες και πόσο ελεύθερες οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα νέα στοιχεία, όμως, που αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα και το meaculpa.gr, ηχητικά ντοκουμέντα για τις οδηγίες που είχαν πάρει οι αστυνομικοί, δείχνουν ότι η συγκέντρωση με ομιλητή τον Τσίπρα ήταν στημένη με τέτοιο τρόπο ώστε κανείς «αντιφρονών» να μην περάσει.

Και μπορεί πολλοί να συμφωνούν με τη συμφωνία των Πρεσπών και να λένε ότι θα πρέπει να κυρωθεί για να τελειώνουμε με το ονοματολογικό, όλοι όμως έμειναν έκπληκτοι με την καθεστωτική νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανδρες με περιβραχιόνια μέσα στη συγκέντρωση να ελέγχουν τους πάντες, θύμισαν άλλες, σκοτεινές εποχές. Ενώ σε όλη την πόλη της Θεσσαλονίκης ήταν ξεκάθαρο ότι δεν έπρεπε να πλησιάσει κανείς το χώρο της συγκέντρωσης. Ελεγχαν μάλιστα ακόμη και αυτούς που κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά γιατί το «καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ» γύρισε την Ελλάδα δεκαετίες πίσω και απέδειξε ότι δεν έχει καμιά σχέση με την Αριστερά, τα ανοικτά κόμματα που δεν έχουν ανάγκη από ΜΑΤ, κομματικούς πραίτορες και ελέγχους πολιτών που κρατούν σημαίες.

Από τα ηχητικά ντοκουμέντα των αστυνομικών που δίνουν εντολές στις διμοιρίες αποκαλύπτεται το σκηνικό που είχε στηθεί. Η εντολή ήταν συγκεκριμένη: Να διενεργούν μακροσκοπικούς ελέγχους κατά το δοκούν” -όπως έλεγε χαρακτηριστικά η αυστηρή εντολή του ταξιάρχου από τον ασύρματο – μήπως και εντοπίσουν πολίτη να κουβαλά ελληνική σημαία.

Όταν βρίσκουν τρεις… ύποπτους λέει ο επικεφαλής ταξίαρχος: «Είστε εκεί μπροστά στο σημείο που κινούνται τρία άτομα. Το ένα πρέπει να έχει σημαία. Να τους συστήσετε να κατέβουν προς την παραλία και να μην ανέβουν πάνω σε καμία περίπτωση».

Αλλά ένας ακόμη διάλογος μπορεί να προκαλεί γέλιο για την αφέλειά του, δείχνει όμως και πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η νοοτροπία. Ο έλεγχος της σημαίας ήταν το κύριο μέλημά των αστυνομικών, με βάση τις οδηγίες που είχαν πάρει.

«Κέντρο διαβιβάζει για όλους τους συναδέλφους την εντολή του Β60 για όλα τα στατικά τμήματα. Ο,τι πέσει στην αντίληψη σας άμεση ενημέρωση του κέντρου. Αν δείτε τίποτα περίεργες ομάδες ατόμων να κινούνται στο χώρο της εκδήλωσης άμεση ενημέρωση του κέντρου για να σας ενισχύσουμε”. Αυτές ήταν οι εντολές του κέντρου. Και όταν εντοπίστηκαν στον …μακροσκοπικό έλεγχο 60 “περίεργοι” ακολούθησαν τα παρακάτω:
– Προς όλες τις δυνάμεις 60 άτομα σε σημείο του Λευκού Πύργου”.
– Έχουν διαχωριστεί και τρία ανεβαίνουν το πάρκο προς τα κάτω.
– Πάνε προς τον λευκό πύργο;
– Προς παραλιακή.
– Διμοιρία Μαγνησίας λαμβάνετε;
– Εμείς είμαστε στο δημαρχείο. Μπροστά από δω περνάνε;
– Κινούνται στο δρόμο, η Ανδρόνικου είναι μπροστά σας στην Ανδρόνικου ανάποδα. Έρχονται προς το σημείο θα τα εντοπίσετε.
– Διαβιβάστε….
– Τα άτομα κινήθηκαν ανατολικά προς την Ανδρόνικου.
– Τα συνοδεύεις μέχρι κάποιο σημείο μέχρι το δημαρχείο που είναι η διμοιρία μπορείς;
– 353 διαβιβάστε…
– Ορθόν τα δύο άτομα είναι ακόμη στο σημείο σας;
– Ορθόν!
– Με ήρεμο τρόπο και ευγενικό θα τους πεις ότι πάνω δεν μπορούνε να πάνε και αν χρειαστεί τους συνοδεύσεις μέχρι τον Ανδρόνικο πίσω πάνω και στο δημαρχείο να φύγουν.»

Οι άνδρες με τα κόκκινα περιβραχιόνια

Εφαγαν… πόρτα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για να μπει κάποιος στο χώρο της εκδήλωσης έπρεπε να περάσει από αυστηρό face control. Οι άνδρες με τα κόκκινα περιβραχιόνια έδιναν εντολή στους αστυνομικούς για το ποιοι θα εισέλθουν, ποιοι ύποπτοι θα ελεγχθούν και ποιοι ανεπιθύμητοι θα απομακρυνθούν.

Περιγράφεται κι ένα περιστατικό επίσης: Στη θύρα 8 όταν ένας από τους παρευρισκόμενους απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα του είπε “Δεν είσαι Μακεδόνας” και οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τον βγάλουν σηκωτό, με έναν από τους συνοδούς του πρωθυπουργού να τον πλησιάζει και με άγριο τόνο να εκστομίζει: “Εσυ είσαι Μακεδόνας ρε;”.

Η εντολή είναι σαφής: «Για οτιδήποτε, αναφερθείτε άμεσα στο κέντρο. Προς όλες τις δυνάμεις. Όποιος δει οτιδήποτε περίεργο, ειδοποιεί το κέντρο για να στείλουμε δυνάμεις εκεί, διμοιρία κ.λ.π».

Εχουμε λοιπόν το εξής σκηνικό για το… δημοκρατικό κόμμα που λέει ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ:

Μια συγκέντρωση όπου λίγοι κι επιλεγμένοι πήγαν να ακούσουν τον πρωθυπουργό να καταγγέλει τους εθνικισμούς.

Ομάδες με περιβραχιόνια, προφανώς «πραιτοριανοί» του ΣΥΡΙΖΑ, να ελέγχουν τα πάντα μέσα στο στάδιο και να διώχνουν όποιον τολμά να πάει κόντρα στο κλίμα που ήθελε ο πρωθυπουργός.

Εξω, σε όλη τη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί ελέγχουν κατά το δοκούν άτομα, ειδικά αυτά που κρατάνε ελληνικές σημαίες ή σημαίες με το αστέρι. Δεν περνά κανείς να πάει στην ομιλία του Τσίπρα αν δεν έχει πάρει…. πιστοποιητικό συριζαίϊκων φρονημάτων.

Αυτό είναι, λοιπόν, το δημοκρατικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Σε πλήρη αντίθεση με όλα όσα έλεγε προτού έρθει στην εξουσία.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024