Να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα προσπαθούν στην ΕΛ.ΑΣ μετά τη γκάφα ολκής με τα ημερολόγια του 2019, τα οποία περιλαμβάνουν χάρτη που αναγράφει την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία και το ψευδοκράτος της Κύπρου, ως Βόρεια Κύπρο.

Τα φορτηγά της αστυνομίας μεταφέρουν άρον – άρον τα ημερολόγια από τις διάφορες υπηρεσίες, ενώ έντονος είναι ο προβληματισμός για το ποιοι θα πληρώσουν το κόστος των δεκάδων χιλιάδων που έχουν ήδη τυπωθεί.

Την ίδια στιγμή ευθύνη στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ καταλογίζει και ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Ο Γρηγόρης Γερακαράκος, μάλιστα, αναρωτήθηκε για τη διεξαγωγή ΕΔΕ από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας λέγοντας «πώς γίνεται εγώ που έχω ευθύνη για την έκδοση να κάνω έρευνα για τον εαυτό μου;» και συνέχισε:

«Αν κάτι φταίει θα τιμωρήσω τον εαυτό μου;» ολοκλήρωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «για τα ζητήματα αυτά έχουν λόγο οι εισαγγελικές αρχές και πρέπει να κάνουν έρευνα».

Υπενθυμίζεται ότι από την πλευρά του το αρχηγείο της ΕΛΑΣ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με το «φιάσκο» αυτό, ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι προχωρά σε διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και σε ανάκληση όσων εκ των επίμαχων ημερολογίων έχουν διατεθεί σε αστυνομικές υπηρεσίες.

Το λάθος αποκαλύφθηκε αφού ήδη οι ατζέντες- ημερολόγια είχαν αρχίσει να διατίθενται στις αστυνομικές υπηρεσίες και προκάλεσε θόρυβο, αλλά και την άμεση αντίδραση του Αρχηγείου, που αναζητά ευθύνες για αυτούς που εκτύπωσαν τα ημερολόγια αλλά και όσους είχαν την υποχρέωση να τα ελέγξουν πριν αυτά αρχίσουν να μοιράζονται. Ταυτόχρονα με την εντολή για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας, ανακλήθηκαν και όλα τα ημερολόγια που είχαν ήδη αποσταλεί στις διάφορες υπηρεσίες.

Τέλος, έντονη είναι και η απορία που εκφράζεται για τον λόγο που δεν επιλέχθηκε το τυπογραφείο της ΕΛ.ΑΣ για το τύπωμα και, το όλο εγχείρημα δόθηκε σε ιδιωτική εταιρεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας.