Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 70 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής στην Καμπούλ, ανακοίνωσαν οι αρχές.
«Η έκρηξη σημειώθηκε στο μέγαρο Uranus, όπου τελούνται γάμοι κι είχαν συγκεντρωθεί ουλεμάδες για να γιορτάσουν τη γέννηση του Προφήτη» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας της Καμπούλ, Μπασίρ Μουτζάχιντ.
Ο υπουργός Άμυνας της χώρας επιβεβαίωσε την πληροφορία, ενώ πρόσθεσε ότι «ουλεμάδες που είχαν έρθει από κάθε γωνιά της χώρας και πολίτες συμμετείχαν στην τελετή» στην αίθουσα γάμων.
Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.