Γαλλία : Στα χέρια των Αρχών άτομα που σχεδίαζαν επίθεση στον Μακρόν
Η πηγή δήλωσε πως οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας υποπτεύονται πως οι έξι συλληφθέντες είχαν ένα «αόριστο και ασαφές» σχέδιο για μια «βίαιη ενέργεια» εναντίον του προέδρου
Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται μια ομάδα έξι ατόμων στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας για ένα σχέδιο επίθεσης εναντίον του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με αξιωματούχο που πρόσκειται στην έρευνα.
Η πηγή δήλωσε πως οι γαλλικές υπηρεσίες ασφαλείας υποπτεύονται πως οι έξι συλληφθέντες είχαν ένα «αόριστο και ασαφές» σχέδιο για μια «βίαιη ενέργεια» εναντίον του προέδρου.
Σύμφωνα το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV, οι έξι είναι μέλη της ακροδεξιάς, όμως η πληροφορία αυτή δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε τρεις ξεχωριστές περιοχές της Γαλλίας, στα διαμερίσματα της Ιζέρ, νοτιοανατολικά της Λιόν, του Μοζέλα, στα σύνορα με τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο και της Ιλ-ε-Βιλέν, βορειοδυτικά της πόλης Ρεν.
Προς το παρόν δεν είναι σαφές ποια είναι η σχέση ανάμεσα στους συλληφθέντες ή πώς ήταν σε επαφή μεταξύ τους.
Σε συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή ο Μακρόν προειδοποίησε για την απειλή που συνιστούν ακροδεξιά κινήματα σε όλη την Ευρώπη, λέγοντας πως η αδιαφορία στη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 ήταν αυτό που άνοιξε τον δρόμο για την άνοδο του Χίτλερ στη Γερμανία και του Μουσολίνι στην Ιταλία.
- Ελβετία: Δημοψήφισμα για να μειώσει τον πληθυσμό σε 10 εκατομμύρια – Κλείνοντας την πόρτα στους μετανάστες
- Πόρτο Ράφτη: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι που πέταξαν πέτρες σε αστικό λεωφορείο
- Λεβαδειακός – ΟΦΗ: Προβάδισμα για τους Κρητικούς (0-1), παρά το αριθμητικό μειονέκτημα (vids)
- Συμμορία έκλεβε και μεταπωλούσε ΙΧ και μηχανές – Πώς δρούσε το κύκλωμα
- Υπόθεση Πελικό στην Βραζιλία: Αστυνομική επιχείρηση εναντίον δικτύων που διένειμαν βίντεο με βιασμούς
- Καναδάς: Ερωτήματα για το μακελειό στο σχολείο του Ταμπλ Ριτζ – Οι πρώτες πληροφορίες για τον δράστη

