Νουάρ με οδηγό τη λογοτεχνία
Ο 56χρονος ιταλός συγγραφέας παραδίδει ένα βιβλίο για τα βιβλία, τη μουσική και την αγαπημένη του Ρώμη, μεταλλάσσοντας τα λογοτεχνικά έργα σε φάρμακα και... εργαλεία έρευνας που φωτίζουν σκοτεινά εγκλήματα
Ο Βίντσε Κόρσο είναι ένας γοητευτικός καθηγητής φιλολογίας. Μέχρι πρότινος δούλευε ως αναπληρωτής περιμένοντας την πολυπόθητη μονιμοποίησή του. Αλλά κουράστηκε από την αβέβαιη αναμονή και αποφάσισε να αλλάξει επαγγελματική κατεύθυνση. Με τα τελευταία του λεφτά άνοιξε ένα γραφείο συμβουλευτικής βιβλιοθεραπείας, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η λογοτεχνία μπορεί να λύσει τα πάντα, ακόμα και τα προβλήματα υγείας. Φτάνει να διαβάσεις το σωστό βιβλίο ανάλογα με την περίπτωση. Μέχρι που εξαφανίζεται η μανιώδης βιβλιόφιλη γηραιά κυρία του κάτω ορόφου. Η ζωή της γειτονιάς ταράζεται και φήμες αρχίζουν να φυτρώνουν παντού. Το μόνο ίχνος που άφησε πίσω της η κυρία Παρόντι είναι μια λίστα των βιβλίων που διάβασε πρόσφατα. Ακολουθώντας αυτή τη λίστα ο Βίντσε θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο.
Ο Βίντσε είναι ένας ρομαντικός. Γοητευτικός, ανασφαλής, δεν φοβάται να παραδεχθεί τα λάθη του. Ολες οι γυναίκες τού λένε ότι εμφανισιακά μοιάζει στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Ακόμα και η καταγωγή του έχει ρομαντική χροιά. Είναι καρπός μιας φευγαλέας σχέσης, που είχε η μητέρα του όταν δούλευε ένα καλοκαίρι σε ένα ξενοδοχείο της Κυανής Ακτής, με έναν γάλλο πελάτη. Το μόνο που έχει από τον πατέρα του είναι τρία βιβλία που ξέχασε φεύγοντας από το ξενοδοχείο. Στέλνει κάθε μέρα μια καρτ ποστάλ με τα νέα του, στον πατέρα του στο ξενοδοχείο όπου συναντήθηκαν οι γονείς του, αφήνοντας κενό το όνομα του παραλήπτη. Ο κόσμος του είναι τα βιβλία και η μουσική. Του αρέσει να κρατά σημειώσεις για τους ήρωες των μυθιστορημάτων που του κάνουν εντύπωση: τι ρούχα φοράνε, τι πίνουν, πώς ζουν. Στο διαμέρισμά του το κλαρινέτο είναι σε περίοπτη θέση. Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου ξεκινά με τους στίχους ενός σανσόν, που προαναγγέλλει κατά κάποιον τρόπο την εξέλιξη.
- Μπενίτεθ: «Δίκαιο το αποτέλεσμα με ΠΑΟΚ, μπορούσαμε να είχαμε καλύτερες επιλογές»
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Οκτώ άτομα έχασαν τον προσανατολισμό τους στο φαράγγι της Αγάλης στην Εύβοια
- Άνοιξε το σκορ η ΑΕΚ με Κοϊτά (vid)
- Χίος: Συνελήφθη οικιακή βοηθός που έδεσε και χτύπησε ηλικιωμένο στο κεφάλι
- Fuel Pass: Τι ώρα θα ανοίξει η πλατφόρμα – Τι πρέπει να έχει το κινητό σας για να ενεργοποιήσετε την άυλη κάρτα
- Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο δεν είναι πλέον το πρόσωπο της στιγμής -κι αυτό τον κάνει καλύτερο ηθοποιό
- ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-0: Ισοπαλία στην Τούμπα με δύο χαμένους
- GlobalFirepower: Οι μεγαλύτεροι στρατοί του κόσμου για το 2026 – Η χώρα έκπληξη που προηγείται με μεγάλη διαφορά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442