Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάρω Κοντού-Αριστείδης Φουκς: Ο έρωτας, η «αυτοκτονία» και ο γάμος

Μάρω Κοντού-Αριστείδης Φουκς: Ο έρωτας, η «αυτοκτονία» και ο γάμος

Η εντυπωσιακή πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου έζησε έναν παθιασμένο έρωτα με τον Αριστείδη Φουκς, διάσημο κινηματογραφιστή της Φίνος Φίλμ.

Η Μάρω Κοντού είναι μια από τις εντυπωσιακότερες γυναίκες του ελληνικού κινηματογράφου. Εκτός από την ομορφιά, η πηγαία ενέργεια της αποτελεί μέρος της γοητείας της, η οποία φαίνεται να μαγνήτισε στη ζωή της ένα μεγάλο έρωτα που έζησε με τον Αριστείδη Καρύδη-Φουκς.

«Πιστεύω ότι ο πιο δυνατός μου έρωτας, που με πόνεσε κιόλας, ήταν με τον Αριστείδη Καρύδη-Φουκς. Είχε φύγει ο έρωτας και είχε μείνει η αγάπη. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό» θα πει χρόνια μετά η ίδια.

Ο Αριστείδης Καρύδης-Φουκς ή Ντίντης όπως τον φώναζαν όλοι, ως ένας από τους πλέον πολυπράγμονες επαγγελματίες του κινηματογράφου της εποχής, διακρίθηκε κυρίως ως διευθυντής φωτογραφίας. Η επαγγελματική του διαδρομή περιέχει πολλές ταινίες και βραβεία και όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του μιλούν για έναν άνθρωπο με ταλέντο και μαεστρία που διακρινόταν για την αισθητική του.

Η Μάρω Κοντού και ο Αριστείδης Καρύδης-Φουκς έζησαν ένα μεγάλο έρωτα που μετά από 5 χρόνια σχέσης κατέληξε σε γάμο. Η πρόταση γάμου ήρθε μετά από ένα «καψώνι» που έκανε η ίδια. «Επειδή είχα αντιληφθεί ότι και εκείνος κάνει κάτι τσαλιμάκια λέω κάτσε να κάνω και εγώ ένα γερό τσαλιμάκι». Έτσι μετά από έναν καυγά που είχε το ζευγάρι η Μάρω βγαίνει με τον Κλέαρχο Κονιτσιώτη για φαγητό στην Αθηναία. «Κούκλοι και οι δύο, σηκωθήκαμε να χορέψουμε και ξαφνικά μπαίνει μέσα ο Ντίντης. Μας βλέπει, μας δείχνει ότι μας είδε και φεύγει.»

Ο Κλέαρχος Κονιτσιώτης, παραγωγός ταινιών, ήταν ιδανικός για το ρόλο του αντίζηλου γιατί είχε ερωτευθεί τόσο την Κοντού, που είχε αποκαλύψει στον ίδιο τον τότε σύντροφο της Ντίντη, ότι σε περίπτωση που χώριζαν, εκείνος θα την πολιορκούσε.

Επιστρέφοντας στο σπίτι της μια έκπληξη περίμενε την ηθοποιό. Ο Ντίντης την περίμενε στο ασανσέρ. «Η κατάληξη ήταν να πάμε και οι τρεις στο σπίτι του Κλέαρχου να μιλήσουμε» όπως διηγείται η ηθοποιός. «Μου είπε η Μάρω ότι τσακωθήκατε, σ’ το είχα δηλώσει, στην πρώτη στραβή που θα γίνει, εγώ θα είμαι για τη Μάρω» είπε ο Κλεαρχος στον Φούκς κι τότε αυτός θύμωσε κι έφυγε.

Ωστόσο φαίνεται πως το καψόνι αυτό πυροδότησε τη ζήλια και τον εγωισμό του Φουκς που αποφασίζει να διεκδικήσει να παντρευτεί την Κοντού. Μάλιστα σκαρώνει μια ψεύτικη αυτοκτονία προκειμένου να τη συγκινήσει για να δεχτεί να τον παντρευτεί.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1960 ο Ντίντης, της στέλνει ένα γράμμα στο οποίο γράφει «Αν δε γυρίσεις θα πεθάνω». Το βράδυ εκείνο η Μάρω Κοντού με την Βέρα Ζαβιτσιάνου και τον Δημήτρη Χορν,  μετά την παράσταση «Μαθήματα γάμου» πηγαίνουν σε ένα σπίτι όπου γίνεται ρεβεγιόν για την αλλαγή του χρόνου. Ενώ καθόταν σε μια πολυθρόνα σκεφτική, την πλησιάζει ένας άγνωστος άντρας που αργότερα έμαθε ότι ήταν ο τότε διευθυντής του περιοδικού «Εικόνες» και της λέει: «Τί περιμένεις;Πήγαινε».

Το σπίτι του Καρύδη βρισκόταν κοντά και έτσι η Κοντού αποφασίζει να πάει. Βρίσκει τις πόρτες ανοιχτές, σκοτάδι, δυνατή μουσική, και στο πάτωμα ένα μπουκάλι ουίσκι μαζί με σκόρπια χάπια. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, αντικρίζει τον Ντίντη δήθεν εξαντλημένο, να την παρακαλά γονυπετής να ζήσουν μαζί για πάντα. Τότε η ίδια συγκινημένη του είπε το μεγάλο ναι.

Το 1962, δύο χρόνια μετά το γάμο τους, δυστυχώς ήρθε το διαζύγιο, καθώς ο Καρύδης δεν της ήταν πιστός. Τα πηγαδάκια της εποχής έκαναν λόγο για εξωσυζυγική σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που την γνώρισε σε γυρίσματα ταινίας όταν η σχέση του με την Μάρω Κοντού βρισκόταν ήδη σε κρίση.

Πέντε χρόνια σε συνέντευξη της στον Ταχυδρόμο δήλωνε για την ερωτική της αντίζηλο: «Παρόλο που η Αλίκη είναι πάρα πολύ γοητευτική γυναίκα, εγώ δεν θα την θεωρούσα ποτέ επικίνδυνη. Και σημειώστε αυτό που θα σας πω. Αν εγώ θέλω να κρατήσω έναν άντρα, είμαι απολύτως σίγουρη ότι δεν πρόκειται να μου τον πάρει καμία άλλη. Επομένως, αν μου τύχει να μου έχει πάρει μια γυναίκα έναν άντρα θα πει ότι εγώ τον άφησα πρώτη. Σας παρακαλώ αυτό να το γράψετε έτσι ακριβώς.»

Περνώντας τα χρόνια, κράτησαν μεταξύ τους μια φιλία που οδήγησε τον Φουκς και πάλι κοντά στη Μάρω λίγο πριν φύγει και η ίδια ανέλαβε να τον φροντίζει τα τελευταία του χρόνια.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024