Μους σολομού
Ιδανικό ορεκτικό για ένα σχετικά επίσημο γεύμα.
Υλικά για 4 μερίδες
1 φλιτζάνι τυρί σε κρέμα
200 γρ. σολομό καπνιστό
2 κλαράκια μαϊντανό
1 ασπράδι αυγού ή 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος, χαμηλή σε λιπαρά
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 πρέζα πάπρικα
Εκτέλεση
Xτυπάτε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα. Αλέθετε το σολομό και προσθέτετε το τυρί, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Προσθέτετε στο μείγμα τη μαρέγκα και ανακατεύετε απαλά, να ομογενοποιηθεί. Διατηρείτε τη μους στο ψυγείο.
- Μηνύματα ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Αριστεράς για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου – «Σημάδεψε μια γενιά»
- Γάζα: Η διεθνής δύναμη σταθεροποίησης πρέπει να αναπτυχθεί στην κίτρινη γραμμή, λέει η Αίγυπτος
- Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2025: Τα «Όσκαρ» της ελληνικής ναυτιλίας
- Παναθηναϊκός: Με Λαφόν η αποστολή κόντρα στην ΑΕΛ Novibet (pic)
- Η Shein αντεπιτίθεται – Κατηγορεί τη Γαλλία για «κυνήγι μαγισσών»
- Τυράκι… κατευνασμού στους αγρότες και καρφί σε Τσίπρα από τον Μητσοτάκη