Τσακαλώτος : Η ακύρωση της μείωσης συντάξεων δεν είναι ανάκληση μεταρρύθμισης
Συνέντευξη στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei έδωσε ο υπουργός Οικονομικών
Η σχεδιαζόμενη από την Ελλάδα ακύρωση της μείωσης των συντάξεων «δεν συνιστά ανάκληση μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στην ιαπωνική εφημερίδα Nikkei. Αυτό έχει σχέση με τη βελτίωση των δημοσιονομικών στοιχείων. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει τη δέσμευσή της στη συνέχιση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», είπε.
Ο υπουργός σημείωσε ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν αφορά μόνο τον τουριστικό κλάδο, αλλά και «μία ευρύτερη σειρά κλάδων, περιλαμβανομένου του κλάδου της μεταποίησης». Ο πραγματικός ρυθμός ανάπτυξης, πρόβλεψε, θα ανέλθει στο 2,1% το 2018 και το 2,5% το 2019, με «μεγαλύτερη την πιθανότητα υψηλότερου ρυθμού ανάπτυξης».
Η υλοποίηση των περιοριστικών μέτρων που έχουν συμφωνηθεί με τους πιστωτές, συνέχισε ο υπουργός, θα οδηγούσε σε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 5%. Ο δημοσιονομικός χώρος (σε σχέση με τον στόχο του 3,5%) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υλοποίηση στοχευμένων κοινωνικών προγραμμάτων και αναπτυξιακών μέτρων», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι η μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων τραπεζικών δανείων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την επόμενη διετία.
Όσον αφορά την έκδοση εκ νέου κρατικών ομολόγων, ο υπουργός είπε ότι έχουμε διασφαλίσει επαρκή κεφάλαια από την ΕΕ και «δεν είμαστε υποχρεωμένοι να βγούμε στην αγορά για 2 έως 2,5 χρόνια. Θα περιμένουμε, είπε, να καταλαγιάσει η αναστάτωση στην αγορά που έχει προκληθεί από την Ιταλία και την Τουρκία.
- Ελευσίνα: Η κόρη βρήκε νεκρούς τους ηλικιωμένους και τα σκυλιά τους
- Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός 68-74: Διπλό στην Πόλη με «σφραγίδα» Γουόκαπ
- ΠΑΟΚ: Ο Ζίβκοβιτς κάνει το 1-0 κόντρα στη Μπέτις (vid)
- «Πυρ και μανία» ο Τραμπ κατά των New York Times μετά τη δημοσίευση δυσμενούς δημοσκόπησης – «Εγκληματική ενέργεια»
- Νικολάς Μαδούρο: Από το γαλάζιο φούτερ της Origin στη γκρι φόρμα της Nike
- Παναθηναϊκός: Η 11άδα που επέλεξε ο Μπενίτεθ για το παιχνίδι με τη Φερεντσβάρος (pic)






