Δεν έχουν τέλος οι εκδιαμέτρου αντίθετες απόψεις που εκφράζονται στο «Μακεδονικό» τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και στους ΑΝΕΛ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ μιλώντας στον ΑΝΤ1 άφησε να εννοηθεί ότι οι δηλώσεις που έκανε στην Αμερική ο υπουργός Άμυνας ήταν εν γνώσει του Μαξίμου ενώ επανέλαβε την άποψή του ότι αν αλλάξει η θέση της ΝΔ για το Σκοπιανό τότε θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μία πρόταση μομφής εναντίον της κυβέρνησης. «Δεν έχω να κάνω καμία ανάλυση για τις δηλώσεις Καμμένου. Είναι ζητήματα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γνωρίζει πράγματα και διαχειρίζεται καταστάσεις που δεν είναι δημοσιεύσιμα. Δεν έχω ακούσει επίσημη δήλωση ότι είναι ερήμην της κυβέρνησης».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας χαρακτήρισε έωλη την πρόταση Τοσουνίδη, καθώς όπως είπε η θέση της ΝΔ δεν πρόκειται να αλλάξει και θα πατήσει και αυτή στην σύνθετη ονομασία.

Άμεση ήταν η αντίδραση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Παπαχριστόπουλος κάλεσε τον κ. Τοσουνίδη να είναι πιο προσεχτικός σχολιάζοντας έτσι τις αναφορές του για ενδεχόμενο στήριξης πρότασης μομφής για το Σκοπιανό. «Τέτοια περίπτωση για εμάς δεν υπάρχει. Με πρόταση μομφής από τους ανθρώπους της διαπλοκής, της διαφθοράς, των offshore και των φορολογικών παραδείσων, ο Παπαχριστόπουλος δεν συμπλέει. Παλέψαμε για αυτά τα πράγματα και δεν τα πετάμε. Τέτοια πρόταση μομφής δεν υπάρχει περίπτωση να ψηφιστεί, όχι μόνο από εμένα, αλλά και πάρα πολλούς που παλέψαμε για αυτή την δουλειά» σημείωσε ακόμα ο βουλευτής.

Τζούφη: Δεν υπάρχει συζήτηση για νέες βάσεις στη χώρα μας

«Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέες βάσεις στη χώρα μας διότι η Ελλάδα δεν θέλει να παίξει το ρόλο του προκεχωρημένου φυλακίου των ΗΠΑ, είναι δύναμη σταθερότητας για την περιοχή και στόχος της είναι να βελτιώνει διαρκώς τις σχέσεις της με όλες τις γειτονικές χώρες και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται η κυβέρνηση» ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

«Η ελληνική κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη συμφωνία των Πρεσπών και περιμένουμε από τη γειτονική χώρα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, να προχωρήσει στις αλλαγές στο σύνταγμά της και, μόνο εφόσον αυτό ολοκληρωθεί, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες στην ελληνική Βουλή. Συνεργαζόμαστε, θεωρούμε ότι είναι μια βιώσιμη συμφωνία η οποία μπορεί να προάγει τη δημοκρατία, την ειρήνη και τη συνεργασία στα Βαλκάνια» είπε επίσης η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη.