Πορεία στο κέντρο της Αθήνας για το θύμα της ληστείας στην Ομόνοια
Περίπου 700 άτομα, πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση πρώτα την οδό όπου βρίσκεται το κοσμηματοπωλείο
Πορεία διαμαρτυρίας για την απάνθρωπη συμπεριφορά εις βάρος του ληστή του κοσμηματοπωλείου, Ζακ Κωστόπουλο, στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησαν μέλη της εξωκοινοβουέυτικής αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
Ύστερα από συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο, περίπου 700 άτομα, πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση πρώτα την οδό όπου βρίσκεται το κοσμηματοπωλείο, στην οδό Γλάδστωνος, κι έπειτα κατευθυνθήκαν στο ΑΤ Ομονοίας.
Το περιστατικό με τη ληστεία προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις και μεγάλη συζήτηση, ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η τραγική κατάληξη του δράστη, που βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, είναι τα δεδομένα στα οποία εστιάζουν οι πολίτες αντιδρώντας και ανοίγοντας συζητήσεις για κρίσιμης σημασίας θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του κράτους δικαίου, την αυτοδικία, αλλά και την αντιμετώπιση των τοξικοεξαρτημένων ανθρώπων από την Πολιτεία και την κοινωνία.
Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου.
Ο κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
- Ο Σκόουλς «κράζει» τον Αμορίμ: «Δεν καταλαβαίνει τις αξίες του συλλόγου»
- Ποια λάθη «φουσκώνουν» τον ΕΝΦΙΑ – Πού χρειάζεται προσοχή
- What the Eurogroup Is and Pierakakis’ Role as New President
- Φοινικούντα: Ποιος είναι ο 32χρονος επιχειρηματίας που συνελήφθη ως ηθικός αυτουργός στο διπλό έγκλημα
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα
- «Καρφιά» από Ντε Λαουρέντις στον Σπαλέτι: «To πραγματικό Σκουντέτο ήταν το περσινό, όχι αυτό του 2024»

