Φίλης για ΕΡΤ: Η κυβέρνηση χάνει το στοίχημα – Η ΝΔ θέλει να την κλείσει
«Η κυβέρνηση που πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει την ΕΡΤ θα έπρεπε να τής δώσει όλες τις δυνατότητες να αποκτήσει κύρος σε μια συγκυρία κρίσης για τα ιδιωτικά κανάλια» δήλωσε ο Νίκος Φίλης
Υπαινιγμούς για το κύρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης άφησε την Τετάρτη ο Νίκος Φίλης, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι «το στοίχημα της ΕΡΤ χάνεται κάθε μέρα», με αφορμή τα όσα ακολούθησαν μετά τις δηλώσεις του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Σωτήρη Καψώχα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7, σχολίασε ότι «η κυβέρνηση που πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει την ΕΡΤ θα έπρεπε να τής δώσει όλες τις δυνατότητες να αποκτήσει κύρος σε μια συγκυρία κρίσης για τα ιδιωτικά κανάλια».
Ο πρώην υπουργός διαφώνησε και με το κυβερνητικό εμπάργκο στον ΣΚΑΪ, αλλά υποστήριξε ότι το εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ είναι συγκριτικά χειρότερο. «Είμαι δημοσιογράφος και δεν θα μπορούσα να υποστηρίξω ένα εμπάργκο όπως αυτό του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΪ… Αλλά υπάρχει δέκα φορές θέμα για την απόφαση της ΝΔ για εμπάργκο στην ΕΡΤ. Μάς πηγαίνει σε παλιές εποχές. Η ΝΔ παίζει με την ιδέα να κλείσει την ΕΡΤ αν έρθει στην εξουσία» τόνισε.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.