Βέλγιο: Αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στις Βρυξέλλες
Σύμφωνα με την αστυνομία
Ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε ελαφρά τη Δευτέρα στο κεφάλι αφού δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στις Βρυξέλλες από έναν άνδρα κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες, έγινε γνωστό από την αστυνομία της βελγικής πρωτεύουσας.
Ο ύποπτος τραυματίσθηκε στην κνήμη και στον κορμό από πυρά συναδέλφου του αστυνομικού που τραυματίσθηκε και βρίσκεται «σε σοβαρή κατάσταση», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ίλσε Φαν Ντε Κίρε, εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών.
Το επεισόδιο συνέβη γύρω στις 9:15 (τοπική ώρα, 10:15 ώρα Ελλάδας) κοντά στο πάρκο Μαξιμιλιάν των Βρυξελλών, όπου συγκεντρώνονται εκατοντάδες μετανάστες, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από το Σουδάν και την Ερυθραία και θέλουν να μεταβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.
- Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση και για ανάμιξη σε εκλογές στις εκλογές του 2024
- Ουκρανία: Ένταξη-εξπρές στην ΕΕ έως την 1η Ιανουαρίου 2027 προβλέπει η ειρηνευτική πρόταση
- Ο απεσταλμένος του Τραμπ επισκέπτεται τη Λευκορωσία – Νέες συνομιλίες με τον Λουκασένκο για τους «ομήρους»
- Ο Μπενίτεθ παράδεχτηκε εμμέσως την πραγματικότητα
- Η OpenAI λανσάρει το GPT-5.2, απάντηση στην απειλή του Gemini 3 της Google
- Συνάντηση Ζελένσκι με Μερτς τη Δευτέρα στο Βερολίνο


