Γεννηματά από Μάτι: Ένα μήνα μετά την εκατόμβη των νεκρών, οι πληγές είναι ακόμη ανοιχτές
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για επικοινωνιακά παιγνίδια
Τις πληγείσες περιοχές από τη φονική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, στον Νέο Βουτσά και το Μάτι, επισκέφθηκε πριν λίγη ώρα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώρη Γεννηματά, επικεφαλής κλιμακίου βουλευτών και στελεχών της Παράταξης. Η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με επιτροπές κατοίκων και συζήτησε για την αποκατάσταση των καταστροφών από τη μεγάλη πυρκαγιά.
Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους τοπικούς φορείς, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι «έναν μήνα μετά την εκατόμβη των νεκρών και την καταστροφή, οι πληγές είναι ακόμη ανοιχτές. O κατάλογος των νεκρών μεγαλώνει. Υπάρχουν πολλά άμεσα και επείγοντα που πρέπει να γίνουν για να επανέλθει η κανονικότητα στη ζωή των ανθρώπων».
Η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι συζήτησε με τις επιτροπές των κατοίκων την κατάσταση όπως τη βιώνουν και τις προτάσεις τους για το τι πρέπει να γίνει.
«Επιμένουμε στην άμεση υλοποίηση όλων όσων επιβάλλεται να προχωρήσουν και θα αναλάβουμε και νέες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες γι’ αυτό. Όπως, επίσης, θα παρακολουθήσουμε σε σταθερή βάση με τακτικά κλιμάκια την πορεία εφαρμογής» σημείωσε.
Επίσης, επέκρινε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για «επικοινωνιακά παιγνίδια, όπως το θλιβερό θέατρο της Δευτέρας 23ης Ιουλίου, στο οποίο, δυστυχώς, πρωτοστάτησε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, επιδεικνύοντας πρωτοφανή κυνισμό».
Τέλος, κάλεσε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, ώστε να αποδοθούν το ταχύτερο και πλήρως οι ευθύνες που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα.
- Λακωνία: Βίντεο ντοκουμέντο με γυναίκα δεμένη πισθάγκωνα στον δρόμο, προτού αφήσει την τελευταία της πνοή
- «Ο Τελευταίος Αντάρτης» επιστρέφει στο Θέατρο Άβατον για 8 παραστάσεις
- Η λιτότητα της ΕΠΟ ξεκινά από τη διαιτησία
- Συνταγή: Πασχαλινά κουλουράκια
- Από τη Ναζιστική Γερμανία στις ΗΠΑ του Τραμπ: Γιατί πάνω από 1 εκατ. Ευρωπαίοι δικηγόροι βλέπουν να κινδυνεύουν οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους
- Βρετανία: Αστυνομικοί παράτησαν σακίδιο με όπλα έξω από την κατοικία του δημάρχου του Λονδίνου
- Ο γόρδιος δεσμός του «Εξοικονομώ» για τις πολυκατοικίες
- Οκτώ λόγοι για να βάλεις το τρέξιμο στη ζωή σου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442