Βγάζουν φορτηγά από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Συνεχίζονται οι προσπάθειες της πυροσβεστικής
Σε μία εστία, στην αριστερή πλευρά στην πλώρη του πλοίου, έχει περιοριστεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε υπό αδιευκρίνιστη αιτία στο ισόγειο γκαράζ του «Ελευθέριος Βενιζέλος» τα μεσάνυχτα της Τρίτης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της νύχτας απαντλήθηκαν αρκετές ποσότητες νερού από το εσωτερικό του πλοίου που είχε πάρει μερική κλίση, ενώ σήμερα οι πυροσβέστες επιχειρούν να προσεγγίσουν και σε άλλα σημεία του γκαράζ που δεν ήταν μέχρι τώρα προσβάσιμα.
Ο καπνός στο μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει περιοριστεί και χθες άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου προκειμένου να γίνει μερική απομάκρυνση 19 φορτηγών και να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών.
Οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του πλοίου παραμένουν υψηλές και οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του πλοίου προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 40 άτομα με 15 οχήματα και 20 άνδρες της ΕΜΑΚ.
Από το πλοίο σιγά – σιγά βγαίνουν κάποια φορτηγά για να αντιμετωπιστεί η κλίση 6 μοιρών που έχει πάρει αρχικά από τις ποσότητες νερού που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς και μετά από τη μετακίνηση των φορτηγών.
Σημειώνεται, ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε αποπλεύσει την Τρίτη 28/08 στις 22:00 από τον Πειραιά για τα Χανιά, επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου και αποβίβασε με ασφάλεια τους 875 επιβάτες και το βοηθητικό προσωπικό από τα 140 άτομα πλήρωμα
- Τύρναβος: Πήγαν να αφαιρέσουν καλώδια και έπαθαν ηλεκτροπληξία – Ένας νεκρός και μία σύλληψη
- Bundesliga: Χορταστική ισοπαλία ανάμεσα σε Φράιμπουργκ και Λεβερκούζεν (3-3) – Πάει για Champions League η Χόφενχαϊμ (2-4)
- «Τα ΗΑΕ έχουν χοντρό δέρμα και πικρή σάρκα – δεν είμαστε εύκολη λεία», λέει ο πρόεδρος της χώρας
- Ολυμπιακός – Πανιώνιος 20-5: Άνετη νίκη για τους «ερυθρόλευκους»
- Επίθεση στην ομάδα μπάσκετ γυναικών του Ολυμπιακού μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (vids)
- «Tell Me / Πες μου»: Ένα ταξίδι μνήμης για το Ολοκαύτωμα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


