ΣΕΕΝ: Αδικαιολόγητη η απεργία της ΠΝΟ
«Εκφράζουμε την έκπληξή μας για τη σημερινή αδικαιολόγητη απόφαση της ΠΝΟ για την πραγματοποίηση απεργίας την 3η Σεπτεμβρίου»
Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει την απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) για 24ωρη απεργία στις 3 Σεπτεμβρίου, με προοπτική κλιμάκωσης, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).
«Εκφράζουμε την έκπληξή μας για τη σημερινή αδικαιολόγητη απόφαση της ΠΝΟ για την πραγματοποίηση απεργίας την 3η Σεπτεμβρίου» αναφέρει συγκεκριμένα σε ανακοίνωση.
Οι ακτοπλόοι πρότειναν χθες αύξηση 1% στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων, αλλά αυτό δεν ικανοποίησε τα ναυτεργατικά σωματεία.
«Παρά τις δυσκολίες που οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, οι εκπρόσωποι του συνδέσμου μας επανήλθαν με νέα βελτιωμένη πρόταση, την οποία οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ δεν ήθελαν να συζητήσουν και αποχώρησαν από τη συνάντηση» αναφέρει ο ΣΕΕΝ.
Προσθέτει επίσης όταν «παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος του συνδέσμου Μιχάλης Σακέλλης, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της ΠΝΟ, δεν του επετράπη από μερίδα μελών ναυτεργατικών σωματείων να ενημερώσει την εκτελεστική επιτροπή που συνεδρίαζε για τη νέα βελτιωμένη πρόταση του Συνδέσμου».
«Η απόφαση για την πραγματοποίησης της απεργίας, θα δημιουργήσει προβλήματα στο ταξιδιωτικό κοινό» αναφέρει ο ΣΕΕΝ και καλεί την ΠΝΟ να επανεξετάσει τη θέση της ακυρώνοντας τη σημερινή απόφασή της για την κήρυξη της απεργίας.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 3 Σεπτεμβρίου, με προοπτική κλιμάκωσης.
Στη σχετική ανακοίνωση ο Ομοσπονδία αναφέρει ότι «η αρνητική, μέχρι σήμερα συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς και οι προσπάθειες των αυτόκλητων «καλοθελητών» για την δημιουργία καταστάσεων κοινωνικού αυτοματισμού σε βάρος του κλάδου μας, προκάλεσαν και πυροδότησαν την έντονη οργή όλων των ναυτεργατών.
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Μύθοι και αλήθειες για τους «αιώνιους»
- Ο Τραμπ παρέχει πλήρη στήριξη στον Νετανιάχου – Aπειλεί Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ «αν συμπεριφέρονται άσχημα»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]
- Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Εσπανιόλ, ζητήθηκε «φρένο» στον θυμό για τον Ζοάν Γκαρσία
- Τεχεράνη: Διαδηλώσεις έξω από κλειστά καταστήματα, λόγω ισοτιμίας και ακρίβειας
- «Βραζιλία πρόσεχε τον Ελ Κααμπί» – Το yahoo sports προειδοποιεί την Σελεσάο ενόψει Μουντιάλ



