Η ψυχιατρική γνωμάτευση, προ τριών μηνών, του Διευθυντή της Β΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου Αττικόν κ. Αθανάσιου Δουζένη, που είχε τους τελευταίους μήνες -μετά από κυβερνητική επιλογή- εποπτικό ρόλο στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, ήταν αυτή που είχε καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία αποφυλάκισης του κατηγορούμενου για την υπόθεση Energa Άρη Φλώρου.

Ο κ. Δουζένης είχε στο παρελθόν προχωρήσει και σε ψυχιατρική γνωμάτευση για την κυρία Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο του καταδικασθέντα υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου ότι «έπασχε από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και ότι η κατάστασή της έχει πλέον επιβαρυνθεί με κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή της».

Μάλιστα η επιλογή του κ. Δουζένη να έχει κύριο ρόλο στα δρώμενα του Ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού, ύστερα από εντολή στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης, είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις υπευθύνων των φυλακών αλλά και σωφρονιστικών υπαλλήλων που ζητούσαν την υπαγωγή στο ΕΣΥ, σύμφωνα με προηγούμενη νομοθετική πρόβλεψη. Με τον ίδιο να μιλά για ένα σημαντικό επιστημονικό και όχι μόνο έργο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει «Το Βήμα», ο Αρης Φλώρος που είχε προσδιορισθεί ως κρατούμενος των φυλακών Χαλκίδας, στις 13 Φεβρουαρίου 2017 είχε μεταφερθεί στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού όπου είχε παραμείνει έως τις 29 Ιανουαρίου 2018 οπότε και με εισήγηση άλλου ψυχιάτρου, μεταφέρθηκε εκ νέου στις φυλακές Χαλκίδας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ