
Μέι: Ο Τραμπ μου είπε να κάνω αγωγή στην ΕΕ αντί για διαπραγμάτευση
Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι η Μέι προτίμησε να αγνοήσει τις συμβουλές του.
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αποκάλυψε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την είχε συμβουλεύσει να προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για το Brexit.
Την περασμένη εβδομάδα ο Τραμπ είχε δηλώσει ότι η Μέι προτίμησε να αγνοήσει τις συμβουλές του.
“Μου είπε ότι θα έπρεπε να ασκήσω αγωγή στην ΕΕ”, είπε η Μέι μιλώντας στην τηλεόραση του BBC. “Κάνε αγωγή την ΕΕ. Μην πας σε διαπραγματεύσεις. Καν’ τους αγωγή”, φέρεται να είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
Στην ίδια συνέντευξη η Μέι είπε στην περίπτωση αμφισβήτησης της ηγεσίας της στο Συντηρητικό κόμμα η ίδια θα ήταν και πάλι υποψήφια. Αναφορικά με το Brexit, τόνισε ότι είναι “αδιαπραγμάτευτη” η αποχώρηση της Βρετανίας από την τελωνειακή ένωση.
Η βρετανική κυβέρνηση έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα τη “Λευκή Βίβλο” με τις προτάσεις της για τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ και την επιθυμία της να διατηρήσει στενές σχέσεις με τις Βρυξέλλες, προς μεγάλη απογοήτευση των υποστηρικτών του σκληρού Brexit. Το Λονδίνο δεν έχει πολύ χρόνο στη διάθεσή του για να εφαρμόσει το σχέδιό του: οι διαπραγματευτές θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι τον Οκτώβριο, ώστε τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Βρετανίας, να την επικυρώσουν πριν από τις 29 Μαρτίου του 2019.
- «Τη μέγιστη ποινή» σε βάρος της «Ketamine Queen» ζητά για τον θάνατο του Μάθιου Πέρι η μητριά του
- Ολλανδία – Ελλάδα 11-14: «Σφράγισε» το εισιτήριο για την τελική φάση του World Cup η Εθνική
- Παροξυσμός για τον Βεζένκοφ στη Σόφια
- Πλήθος κόσμου αποχαιρετά τον Μιρτσέα Λουτσέσκου (pics)
- Ο Εβρά διαπρέπει και στο «γήπεδο» των επιχειρήσεων
- «Super Mario Galaxy» – Μια ταινία χειρότερη από την τεχνητή νοημοσύνη







