Ερχονται οι ρομποτικές… πίτσες
Παρουσιάστηκε το πρώτο ρομπότ που φτιάχνει μόνο του φρέσκες πίτσες
Λίγες μόλις μέρες μετά την ανακοίνωση ότι σε λίγες εβδομάδες ανοίγει στο Σαν Φρανσίσκο ένα εστιατόριο που θα προσφέρει στους πελάτες του χάμπουργκερ τα οποία θα φτιάχνει ένα ρομποτικό σύστημα παρουσιάζεται ένα ρομπότ που φτιάχνει πίτσες!
https://youtu.be/EC9iPBm7-zY
Το ρομπότ που διαθέτει τρία χέρια ονομάζεται «pizzaiolo» και είναι δημιουργία της γαλλικής startup εταιρείας Ekim. Το ρομπότ μπορεί να φτιάχνει μόνο του και χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση πίτσες, ζυμώνοντας την βάση, τοποθετώντας τα υλικά, βάζοντας την στον φούρνο και βγάζοντας την από αυτόν. Επειδή το ρομπότ διαθέτει τρία χέρια μπορεί να φτιάχνει ταυτόχρονα περισσότερες από μια πίτσες κάθε φορά. Μάλιστα η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει μια πλήρως αυτοματοποιημένη πιτσαρία η οποία με την συμβολή του ρομπότ θα μπορεί να παραδίδει ολόφρεσκες πίτσες στους πελάτες του με ρυθμό μία πίτσα ανά τριάντα δευτερόλεπτα. Οι πίτσες θα δημιουργούνται μπροστά στα μάτια των πελατών. Εκτός από τις κλασικές πίτσες τύπου μαργαρίτα και τέσσερα τυριά το ρομπότ εκτελεί περίπου 15 συνταγές τις οποίες έχει επιμεληθεί Τιερί Γκραφανίνο ιδιοκτήτης μιας φημισμένης πιτσαρίας στην Γαλλία ο οποίος έχει κερδίσει τρεις φορές τον παγκόσμιο διαγωνισμό πίτσας που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Ρώμη και θεωρείται αυθεντία στον τομέα τις πίτσας.
- Ολική επίθεση του NBA: Ανοίγει την πόρτα στους ευρωπαϊκούς συλλόγους για τη νέα λίγκα
- «Αγαμέμνονας Μπάτμαν;» – Η Οδύσσεια κάνει ρεκόρ προβολών και το επικό στοίχημα φέρνει πόλεμο online
- Η Ρωσία κατοχύρωσε πατέντα για διαστημικό σταθμό με τεχνητή βαρύτητα
- Ισραήλ: O Νετανιάχου κατηγορεί τη Χαμάς για παραβίαση της συμφωνίας
- Εορταστικό «Γκολ με τον Παντελή» με Ιορδανίδη, Πετρόπουλο, Γεροντιδάκη και Παρασκευόπουλο για καλό σκοπό
- Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την Σύλβα Ακρίτα – «Ιστορική μορφή του κοινοβουλευτισμού»
- Στον… αέρα η Χριστουγεννιάτικη ταινία του ΠΑΟΚ: Η χαμένη βαλίτσα, ο… παππούς Τάισον και ο Ζαφείρης (vid)
- Φάμελλος: «Η κυβέρνηση να σοβαρευτεί αντί να εμπαίζει τους αγρότες»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 24.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/stephan-widua-ef5IgSRyFjo-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442