Μητσοτάκης: Ανυπόστατα και γραφικά τα σενάρια περί αποστασίας
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «αν κάποιοι θέλουν να γυρίσουν τη συζήτηση στο τι έγινε το 1965», ο ίδιος επιμένει να μιλάει για την Ελλάδα του 2025 και την Ελλάδα του 2030
Ανυπόστατα και παντελώς γραφικά χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα σενάρια περί αποστασίας που άρχισαν να διακινούνται μετά και την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λαζαρίδη από τους ΑΝΕΛ.
«Όχι απλά ανυπόστατα, αλλά παντελώς γραφικά τα σενάρια τα οποία εξυφαίνονται ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πίσω από όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία φυλλορροεί για λόγους οι οποίοι είναι απολύτως κατανοητοί σε όποιον παρακολουθεί τα ελληνικά τεκταινόμενα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ από το Βερολίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας.
Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «αν κάποιοι θέλουν να γυρίσουν τη συζήτηση στο τι έγινε το 1965», ο ίδιος επιμένει να μιλάει για την Ελλάδα του 2025 και την Ελλάδα του 2030.
«Όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να ερμηνεύσουν μία κυβέρνηση σε απόλυτο πανικό, η οποία καταρρέει πολιτικά και κοινωνικά και έχει πάψει να έχει οποιοδήποτε ουσιαστικό έρεισμα στην ελληνική κοινωνία» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές το συντομότερο δυνατό.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε την ανάγκη «μεγάλης πολιτικής αλλαγής», προκειμένου όχι μόνο να ανακάμψει η οικονομία αλλά και «να σταματήσει η δραματική υπονόμευση του δημοκρατικού κεκτημένου από μια κυβέρνηση η οποία κάθε μέρα εκτρέπεται όλο και περισσότερο σε λόγο διχαστικό και παραληρηματικό».
«Οι τελευταίες δηλώσεις της κυβέρνησης δείχνουν μια κυβέρνηση που έχει χάσει κάθε επαφή με την πολιτική, κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα. Το να βλέπει κανείς φαντάσματα διαπλοκής είναι συνήθως ιστορικά το τελευταίο καταφύγιο κυβερνήσεων που καταρρέουν. Το έχουμε ξαναδεί» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα η μόνη πολιτική δύναμη με αξιόπιστο σχέδιο, «το οποίο μπορεί να πείσει όχι μόνο τους εταίρους μας, οι οποίοι, δυστυχώς για τη χώρα, θα εξακολουθήσουν να την εποπτεύουν για τα επόμενα χρόνια, αλλά κυρίως την επενδυτική κοινότητα, ότι η Ελλάδα έχει μέλλον και προοπτική και ότι αξίζει να επενδύσει κανείς τα κεφάλαιά του».
- Τζένιφερ Λόπεζ: Είναι «εξαδάχτυλη»; Η φωτογραφία που προκάλεσε πανικό στα social media
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (18/3): Δράση με Champions League και τον επαναληπτικό τελικό του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ
- Έρχεται αφρικανική σκόνη από τη Λιβύη και την Αίγυπτο – Πού θα πέσουν λασποβροχές
- Σφυροκόπημα Ανδρουλάκη για τις υποκλοπές: Εάν υπουργός άλλης κυβέρνησης έκανε τη δήλωση του Γεωργιάδη θα είχε παραιτηθεί
- «Ξεχύθηκαν» στους δρόμους στο Μαρόκο – Οπαδοί βγήκαν για να πανηγυρίσουν το Κόπα Άφρικα (vids)
- Σε εξέλιξη απεργία των νοσοκομειακών γιατρών – Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
- Ο Μάρκο Ρούμπιο αρνείται ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Κούβας
- Ο Φουρνιέ… ανάγκασε τον Γιασικεβίτσιους σε αυτοκριτική: «Είναι ξεκάθαρο ότι έκανα κακή δουλειά» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 18.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/rafael-barquero-nu-qycrZnS0-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442