
Ενιαίο σύστημα ελέγχου στην τοπική αυτοδιοίκηση ζητά η ΚΕΔΕ
Ενιαίο σύστημα ελέγχου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το οποίο θα διασφαλίζει η ορθή και διαφανής λειτουργία τους πρότεινε ο Γ. Πατούλης
Ενιαίο σύστημα ελέγχου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με το οποίο θα διασφαλίζει η ορθή και διαφανής λειτουργία τους, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γιώργoς Πατούλης σε ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα: «Έλεγχος και Διαφάνεια, θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας».
Όπως τόνισε ο κ. Πατούλης το σύστημα αυτό θα αποτρέψει να δρα κανείς παρεμβατικά στην οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ σημείωσε ότι απαιτείται η αναμόρφωση του συστήματος ελέγχου των δημοσιονομικών θεμάτων των δήμων, και μέσω της δημιουργίας μονάδων εσωτερικού ελέγχου με σταδιακή διαμόρφωσή τους.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ακαδημία Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, το Ινστιτούτο Τοπικής Διακυβέρνησης και Καινοτόμων Πολιτικών και το Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας με τη θεσμική υποστήριξη του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
- Ο Χάκετ έχει πρόταση στα χέρια του από τη Βίρτους – Τα δεδομένα για το μέλλον του
- BHMAGAZINO – Πυρηνική Ισχύς: Η απειλή είναι πάντα εδώ
- Lidl House Athens: Ένας κόμβος σύμπραξης που μετατρέπει το φαγητό από ατομική ανάγκη σε συλλογική εμπειρία
- Διεθνής Οργάνωση Εργασίας: Ποια επαγγέλματα απειλεί περισσότερο η τεχνητή νοημοσύνη και ποια όχι
- Όταν ο Τζακ Νίκολσον πρότεινε δουλειά στο Χόλιγουντ στον Πούτιν
- Κρήτη: Ψάχνουν το κινητό της Ελευθερίας και το όπλο της δολοφονίας – Τα στοιχεία που θα ολοκληρώσουν το παζλ του φονικού



