Ακόμη και μέσα στον Ιούλιο θα μπορεί να προχωρήσει η έκδοση του ομολογιακού, αλλιώς θα ενεργοποιηθεί η υπάρχουσα πιστωτική γραμμή από τις τράπεζες

Πανέτοιμη, ακόμη και μέχρι τα μέσα Ιουλίου, να προχωρήσει στο ομολογιακό των 400 εκατ. ευρώ που αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, δηλώνει η Πανγαία ΑΕΕΑΠ.

Ανώτατα στελέχη της εταιρείας τονίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα από την αναβολή η οποία έγινε προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό επιτόκιο.

Στελέχη της εταιρείας, περιγράφοντας την εικόνα που έχουν οι ξένοι για την ελληνική αγορά, τονίζουν ότι ανησυχούν κατά κύριο λόγο για την Ελλάδα και τις προοπτικές της, κι όχι για την Πανγαία. Αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα έφερε το «πάγωμα» του ομολογιακού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της Πανγαία θα επανεκκινήσει τάχιστα τη διαδικασία για την προσφορά των ομολογιών μέχρι του ποσού των 400 εκατ. ευρώ το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για αναχρηματοδότηση του υπάρχοντος δανεισμού (ειδικά από την Picmo) αλλά και για το νέο επενδυτικό πρόγραμμα που σχεδιάζει.

Όπως δηλώνουν τα ανώτατα στελέχη, θα επανεκτιμηθεί το κλίμα και εφόσον όλα είναι έτοιμα θα προχωρήσει το υφιστάμενο ενημερωτικό δελτίο ώστε μέσα στον Ιούλιο να έχει «δυναμώσει» η ΑΕΕΑΠ με ένα μεγάλο ποσό.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη και δεν εκδοθεί το ομολογιακό μέχρι το τέλος του έτους, η Πανγαία θα ενεργοποιήσει το plan B το οποίο προβλέπει την ενεργοποίηση της ήδη υπάρχουσας πιστωτικής γραμμές από Alpha Bank, Πειραιώς και Κύπρου. Και θα μπορεί να χρησιμοποιήσει κεφάλαια που ξεπερνούν τα 280 εκατ. ευρώ συνολικά. Και θα είναι κεφάλαια για να κλείσουν τα deals που έχουν ήδη ανακοινωθεί και τα οποία αφορούν σε απόκτηση ακινήτων, γραφείων, καταστημάτων κ.λπ.

Ιδιαίτερη έμφαση αναμένεται να δοθεί στον ξενοδοχειακό κλάδο όπου πρόσφατα η εταιρεία προχώρησε την απόκτηση του Lazart Hotel στη Θεσσαλονίκη έναντι 7 εκατ. ευρώ. Σε βάθος διετίας η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει περί τα 500 με 700 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη αποκτήσει ένα ξενοδοχείο, το Μορέας στην Πάτρα, εκεί όπου θα λειτουργήσει το πρώτο Moxy του ομίλου Marriott.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr