Νίκολα Στέρτζον: Η Σκωτία θα εξετάσει εν ευθέτω χρόνω το θέμα της ανεξαρτησίας
Μόλις αποκρυσταλλωθεί η σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, δήλωσε σήμερα ότι θα εξετάσει εκ νέου μια ακόμη ψηφοφορία για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, όταν η βρετανική κυβέρνηση θα παράσχει κάποια ασφάλεια σε σχέση με το Brexit.
Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Peston του δικτύου ITV σήμερα, η Στέρτζον δήλωσε επίσης ότι το κόμμα της, το Σκωτικό Εθνικό Κόμμα, δεν θα παρεμποδίσει άλλη ψηφοφορία για το Brexit για οποιαδήποτε τελική συμφωνία, αλλά φοβάται τι θα συμβεί στην περίπτωση που οι διαφορετικές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου υπερψηφίσουν αποκλίνοντα αποτελέσματα, όπως έγινε το 2016.
«Μόλις υπάρξει περισσότερη σαφήνεια, την οποία ελπίζουμε να έχουμε φέτος το φθινόπωρο, για το αποτέλεσμα του Brexit και για τη μελλοντική σχέση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε θα εξετάσω ξανά το θέμα του χρονοδιαγράμματος ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία» δήλωσε.
- Μην κυνηγάς τους πλούσιους, για να διορθώσεις αποτυχημένους προϋπολογισμούς – Δεν θα βγάλεις τίποτα…
- Κρήτη – Τραγωδία με ναυάγιο ανοιχτά του Ηρακλείου: Αυξάνονται οι νεκροί μετανάστες, 27 οι αγνοούμενοι
- Λήμνος: Μετράει ζημιές η Μύρινα από τη σαρωτική κακοκαιρία – Ποτάμια οι δρόμοι, ζημιές σε σπίτια και καταστήματα
- Πολονάρα: «Όταν μου είπαν ότι έχω λευχαιμία, σκέφτηκα να αυτοκτονήσω – Η γυναίκα μου με κράτησε στη ζωή»
- Αναστάσιος Ράμμος: «Έτσι γλίτωσα από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ»
- Shein – Temu: Τέλος στα φθηνά δέματα από Κίνα – Τι αλλάζει


