Αν. Ξεπαπαδέας: Στα ελληνικά ΑΕΙ παράγεται ερευνητικό προϊόν υψηλού επιπέδου
Ο καθηγητής, που έγινε μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ εργαζόμενος στην Ελλάδα, μιλάει στο «Βήμα» για τη διάκριση αλλά και για το παρόν και το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης
Γιατί οι Έλληνες επιστήμονες όταν βρίσκονται στο εξωτερικό μαζεύουν όλα τα βραβεία και τις διακρίσεις, σε ένα μάλιστα άκρως ανταγωνιστικό ακαδημαϊκό σύμπαν; Στην κουβέντα μας με τον καθηγητή του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αναστάσιο Ξεπαπαδέα, καταλήγουμε από κοινού στο αυτονόητο συμπέρασμα: Γιατί πειθαρχούν! Στην Ελλάδα, η πειθαρχία λείπει πρώτα από το πολιτικό της σύστημα, το οποίο δεν έχει καταλήξει ως σήμερα στη θέσπιση κοινών κανόνων που να βοηθήσουν τα ΑΕΙ της χώρας να ανθήσουν, αλλά αλλάζει εκ βάθρων τους νόμους για την ανώτατη εκπαίδευση ανά τρία με τέσσερα χρόνια.
Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ:
- LIVE: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ
- Τζέσι Μπάκλεϊ: «Η υποκριτική είναι σαν νερό για μένα» – Πώς η τέχνη τη βοήθησε να ξεπεράσει την κατάθλιψη
- Με… 11άδα ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ – Ποιες είναι οι επιλογές του Μπαρτζώκα
- «Οδηγός» για το επίδομα παιδιού – Τα ποσά και οι ημερομηνίες πληρωμών
- Κίνδυνος για ντόμινο καταστροφής μετά τον «αποκεφαλισμό» του Ιράν – Όσα δεν υπολόγισε ο Τραμπ
- Ιράν: Χτύπημα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Τεχεράνη, 4 νεκροί – Σοκαριστικά βίντεο
- Θλίψη στη Ρεάλ Μαδρίτης: «Έφυγε» από τη ζωή ο Βιθέντε Πανιάγκουα
- Πόσο κοστίζει να είσαι γυναίκα; Aόρατη εργασία, χαμηλότεροι μισθοί, pink tax το «τίμημα» του φύλου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-127x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)








































![Εξωδικαστικός μηχανισμός: Σε 16 χρόνια η αποπληρωμή οφειλών προς Δημόσιο [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/KOYREMA-XREOYS-315x220.jpg)

























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442